Παίρνει τέλος το δράμα της ακτής της Ραψάνης στην Καβάλα, αφού ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες για τον τεμαχισμό και την απομάκρυνση του σάπιου, μισοβυθισμένου πλωτού. Ο ανάδοχος που αναδείχθηκε στον διαγωνισμό για την απομάκρυνση διαφόρων ναυαγίων στην περιοχή μας, φάνηκε συνεπής, σε δήλωσή του στον Πρόεδρο του Οργανισμού λιμένα Καβάλας Χρ. Ηλιάδη, ότι σε είκοσι μέρες θα αρχίσει την απομάκρυνση του πλωτού.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία μας, δημιουργήθηκε ράμπα με την άμμο της ακτής, πάνω από την οποία πέρασε φορτωτής με ειδικό εξάρτημα που μπορεί να τεμαχίσει το ναυάγιο. Υπολογίζεται ότι το ναυαγισμένο πλωτό, θα μπορέσει να τεμαχιστεί και να απομακρυνθεί σε περίπου δέκα μέρες. Θυμίζουμε στους αναγνώστες μας, ότι το πλωτό που ναυάγησε στο σημείο αυτό πριν δυο χρόνια, έφερε γερανό, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για το έργο της δημιουργίας υφάλου σε βάθος πενήντα μέτρων από την ακτή, προκειμένου να προστατεύεται αυτή από τους νοτιάδες.

Τότε, το ναυάγιο πέρασε στην ευθύνη του Οργανισμού Λιμένα ως ναυάγιο, ο οποίος ξεκίνησε την διαδικασία για την ανάδειξη του ανάδοχου για την απομάκρυνσή του, μαζί, ωστόσο, και με άλλα ναυάγια που υπήρχαν στην περιοχή. Η διαδικασία ήταν χρονοβόρα και τώρα ήρθε η ώρα για την εκτέλεση των εργασιών αυτών για να απαλλαγεί η ακτή της Ραψάνης από το αντιαισθητικό αλλά και επικίνδυνο ναυάγιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ