Το «χτίσιμο» μιας ομάδας που έχει στόχο να κάνει πρωταθλητισμό δεν είναι απλή υπόθεση. Κι όταν η ομάδα αυτή πρέπει να «χτιστεί» από το μηδέν, σχεδόν, το έργο της διοίκησης και του προπονητή γίνεται δυσκολότερο. Οι διοικούντες την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας έθεσαν τον στόχο, που είναι η άμεση επάνοδος στην Α2 εθνική κατηγορία και ο Ανδρέας Καραπιπερίδης, που επέστρεψε στα «πάτρια εδάφη», ανέλαβε την πρόκληση να δημιουργήσει, γρήγορα, μία ομάδα που θα κερδίζει. «Καταρχάς, αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην πόλη μου, την Καβάλα και μάλιστα ως πρώτος προπονητής της ομάδας. Ευχαριστώ τη διοίκηση που μου εμπιστεύτηκε τη θέση αυτή. Φέτος γίνεται μία υπέρβαση από την πλευρά των διοικούντων, με στόχο η ομάδα να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο κάτι τέτοιο. Πρωτίστως, εμείς πρέπει να γίνουμε ομάδα και μετά να κερδίσουμε το κοινό. Θεωρώ ότι η στήριξη των φιλάθλων, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη του αγωνιστικού στόχου», είπε ο Καβαλιώτης στην καταγωγή προπονητής της «Ένωσης» στις δηλώσεις που έκανε στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, λίγο πριν αρχίσει η πρώτη προπόνηση στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου «Αλεξάνδρα Δήμογλου», το απόγευμα της Δευτέρας 28 Αυγούστου 2017.

Νωρίτερα, μιλώντας στους καλαθοσφαιριστές, σημείωσε ότι τα βασικά κριτήρια της επιλογής τους ήταν: το ήθος, ο επαγγελματισμός και το ταλέντο. «Ο σύλλογος, τα τελευταία χρόνια, λειτουργεί σε επαγγελματικό επίπεδο. Εγώ, το μόνο που έχω να κάνω, είναι να ασχοληθώ με την προπονητική. Πρέπει να δουλέψουμε για να γίνουμε ομάδα», πρόσθεσε, ενώ επεσήμανε ότι η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας δημιούργησε ένα «μπασκετικό» κοινό, που αγαπά το άθλημα και την ομάδα της πόλης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τον λόγο, στη συνέχεια, πήρε ο προεδρεύων του διοικητικού συμβουλίου, Βαγγέλης Παππάς, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους νεοαποκτηθέντες καλαθοσφαιριστές στην Καβάλα και την ομάδα, τόνισε ότι η διοίκηση δεν έκανε καμία παρέμβαση στην επιλογή των παικτών και ότι θα στηρίξει, εξωαγωνιστικά, την προσπάθεια που θα γίνει εντός του γηπέδου. «Εσείς θα τα δίνετε όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και η διοίκηση θα κάνει το ίδιο έξω από αυτό, για να περνάτε καλά στην ομάδα και την πόλη», είπε. Προειδοποίησε, ακόμα, ότι δεν θα υπάρξει ανοχή σε κρούσματα απειθαρχίας μέσα στην ομάδα και επανέλαβε ότι ο αγωνιστικός στόχος είναι η άνοδος στην Α2 εθνική κατηγορία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από την πρώτη κιόλας προπόνηση, ο Α. Καραπιπερίδης άρχισε να βάζει τα «θεμέλια» του αγωνιστικού οικοδομήματος, δηλαδή τα βασικά στοιχεία στα οποία θα στηριχτεί το παιχνίδι της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Ζήτησε από τους παίκτες να αξιοποιήσουν το «όπλο» της επιπλέον πάσας (extra pass), είτε σε κατάσταση «πέντε εναντίον πέντε», είτε σε καταστάσεις transition (γρήγορης μετάβασης από την άμυνα στην επίθεση) με έμφαση στο post παιχνίδι, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα γρήγορης επιστροφής στην άμυνα. Θέλει, δηλαδή, η ομάδα να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα, προκειμένου να βρίσκει το εύκολο καλάθι, αλλά και να έχει ισορροπία στο αμυντικό transition όταν αστοχεί στην επίθεση.

Η «Ένωση» διαθέτει ορισμένους καλούς σουτέρ, αλλά και παίκτες που μπορούν να «τελειώσουν» τις φάσεις μέσα στη ρακέτα. Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα αποκτήσει έναν ακόμα παίκτη ρακέτας, ο οποίος θα αγωνίζεται στη θέση 5, με τον οποίο θα συμπληρώσει το «ρόστερ». Κι αυτό, γιατί η πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση είναι στις 13 Σεπτεμβρίου 2017 (ημέρα Τετάρτη) για τη διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας. Ερωτηθείς από τον «Κ.Τ.», ο Α. Καραπιπερίδης, εάν είναι επαρκής ο χρόνος που μεσολαβεί, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στο παιχνίδι αυτό, με αντίπαλο τους Μαχητές Δόξας Πεύκων, απάντησε ότι η πίεση του χρόνου δεν είναι άλλοθι και στις δύο εβδομάδες που υπολείπονται, θα γίνει το καλύτερο δυνατό, για να εμφανιστεί ένα ομοιογενές σύνολο μέσα στο γήπεδο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ