Ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», Χρήστος Ποτόλιας, απέστειλε το ακόλουθο άρθρο: «Να γιατί όλοι όσοι συμφωνούν στο αντιδραστικό πλαίσιο που έχουν νομοθετήσει οι κυβερνήσεις για την τοπική διοίκηση (Καποδίστριας, Καλλικράτης, Κλεισθένης) χειροκροτούν τη «δράση» επιχειρήσεων στους Ο.Τ.Α. Μα γιατί θέλουν τους Δήμους και τις Περιφέρειες να λειτουργούν με επιχειρηματικά κριτήρια, σαν να είναι επιχειρήσεις. Από αυτή τους τη γενική, αλλά στρατηγικής σημασίας συμφωνία, προκύπτει και η υπερβολική τους «φροντίδα» με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ* (Α.Ε.)! Στο λαό, βέβαια, σερβίρουν μπόλικη ψευτοαντιπαράθεση με σάλτσες περί ικανότητας και ανικανότητας και άλλα τέτοια.
Αυτή τη φορά, το «καμάρι μας», που η χάρη της έφτασε μέχρι τις Ινδίες, στα χνάρια του Μεγάλου Αλέξανδρου(!), χτύπησε με το «Πανεπιστήμιο των Παιδιών» (πότε άραγε το συζήτησε το δημοτικό συμβούλιο;), που σε συνεργασία με το KID STARTUPPER(;), συνδιοργάνωσαν στο Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ workshop(;) παιδικής επιχειρηματικότητας για παιδιά 10-14 ετών.
Πρόκειται, όπως μας πληροφορούν οι διοργανωτές, «για μία εκπαιδευτική πλατφόρμα, που σκοπεύει στο να αναπτύξει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία των παιδιών σχετικά με την επιχειρηματικότητα».
Είναι ξεκάθαρο για τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ότι αφορά σε μία δράση που συμβαδίζει απόλυτα με το σχολείο της «αγοράς», αφού βάζει τους μαθητές στη διαδικασία να σκεφτούν ως αυριανοί επιχειρηματίες, να σκεφτούν ένα ολόκληρο σχέδιο προώθησης προϊόντων.
Οι μαθητές, μέσω τέτοιων πλατφορμών, «διδάσκονται» πως η επιχειρηματικότητα είναι… πηγή δημιουργίας, πως με «μία ιδέα» που θα την εμπορευθούν σωστά, μπορεί να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της ζωής τους. Στόχος είναι, να προωθήσουν στους μαθητές το απατηλό πρότυπο του «πετυχημένου επιχειρηματία», τη λογική του εύκολου κέρδους. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το δικαίωμα στη μόρφωση για όλους τους μαθητές στο σχολείο; Καμία! Πρόκειται για ένα εμπόριο ελπίδας, το οποίο γκρεμίζεται, όταν οι μαθητές γίνονται εργαζόμενοι και βιώνουν την πραγματικότητα της «αγοράς». Είναι στοχευμένες ενέργειες στις συνειδήσεις των μαθητών, ώστε από νωρίς, ανεξάρτητα από ποιο δρόμο θ’ ακολουθήσουν, να θεωρούν ότι η επιχειρηματικότητα είναι κάτι… γενικά θετικό. Θέλουν οι μαθητές, να μη συνειδητοποιούν το ρόλο των φορέων που προωθούν την επιχειρηματικότητα, να «ωραιοποιούν» την επιχειρηματική δράση, νομιμοποιώντας απόλυτα ως φυσικό μονόδρομο την εκμετάλλευση των εργατών. Θέλουν να υπάρχει, στο μυαλό των μαθητών ταύτιση συμφερόντων των επιχειρηματιών με τους εργαζόμενους για το «κοινό καλό».
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ καταγγέλλει τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», τη διοίκηση του Δήμου, τη διοίκηση του Τ.Ε.Ι., τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, γι’ αυτό το πρόγραμμα της ενδυνάμωσης της νεανικής επιχειρηματικότητας, που με ευθύνη τους έγινε, στις πλάτες αθώων και ανυποψίαστων νέων, που σύρθηκαν σε αυτά τα αναχρονιστικά, σκοταδιστικά μονοπάτια. Καταγγέλλουμε αυτά τα «πανεπιστήμια» που γίνονται την ώρα που:
  • Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι άνεργοι στις χώρες της Ε.Ε. πλησιάζουν τα 27 εκατομμύρια και στη χώρα μας το 1,5 εκατομμύριο.
  • Το 60% των νέων στη χώρα μας θυσιάζεται στα καπιταλιστικά τάρταρα της ανεργίας και όσοι νέοι βρίσκουν μία δουλειά, αυτή είναι ανασφάλιστη, κακοπληρωμένη, χωρίς εργασιακά δικαιώματα.
  • Χιλιάδες νέα ζευγάρια δυσκολεύονται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και «παίρνουν των ομματιών» τους για την ξενιτιά, αυτή τη φορά όχι ως εργάτες του ’50 και του ’60, αλλά ως επιστήμονες.
  • Χιλιάδες μικροέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι συνθλίβονται από τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρήσεων, τους οποίους ευνοεί η κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική.

Δεν είναι αυτά «τα καμώματα» της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», παρά πρόκληση και κοροϊδία απέναντι στους χιλιάδες νέους και νέες ανέργους της πόλης μας. Πρόκειται για συνειδητή προσπάθεια χειραγώγησης και παραπλάνησης της νεολαίας, ώστε να αποδεχτεί και να ελπίζει στον καπιταλιστικό μονόδρομο της Ε.Ε. Αυτό το μονόδρομο, δηλαδή, που, στη φάση της ανάπτυξής του, μπουκώνει με αμύθητα κέρδη τους επιχειρηματικούς ομίλους και, στην αναπόφευκτη κρίση του, ρημάζει τη ζωή των λαϊκών οικογενειών, για να σωθούν τα καπιταλιστικά κέρδη.

Ποτέ η σημερινή διοίκηση του Δήμου, η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», οι άλλες δημοτικές παρατάξεις, δεν έκρυψαν την ταξική τους θέση. Η διοίκησή του Δήμου και οι υπόλοιποι μνηστήρες του θώκου, από τότε που εκλέχτηκαν, είναι σταθερά στο πλευρό των μεγάλων επιχειρηματιών. Με τα δυο τους χέρια ψηφίζουν την έλευση μεγάλων πολυκαταστημάτων στην πόλη.

Στις επικείμενες ευρωεκλογές και τοπικές εκλογές του Μάη, η ψήφος της νεολαίας να εκφραστεί με ταξικό κριτήριο ενάντια σε όλους τους πολιτικούς εκφραστές του ευρωμονόδρομου και τους διαχειριστές του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος, είτε δηλώνουν «ανεξάρτητοι», είτε όχι. Καλούμε τους νέους που γίνονται αποδέκτες των «παραμυθιών» της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, να απορρίψουν τις σάπιες αξίες ενός σάπιου συστήματος. Τους γονείς, τους δασκάλους και τους καθηγητές, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, στον αγώνα για την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ