-Στην Αθήνα, όπως διάβασα καρντάσια, η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) εξάρθρωσε κύκλωμα που χορηγεί ταξιδιωτικά έγγραφα, μη έγκυρα βεβαίως, σε αλλοδαπούς που φιλοξενούνται στην χώρα. Η αμοιβή των μελών του κυκλώματος για την «εξυπηρέτηση» των παράνομων αλλοδαπών κυμαίνεται από πενήντα (50) έως και επτάμισι χιλιάδες (7.500) ευρώ! Στο κύκλωμα συμμετείχαν δύο γυναίκες, μία υπάλληλος Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) και μία πρώην εργαζόμενη στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.). Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται, αφού υπάρχουν κι άλλα «πλοκάμια» του κυκλώματος.

-Επίσης, καθημερινά, διακινητές (Έλληνες και αλλοδαποί) μεταφέρουν παράνομους μετανάστες, είτε από τα χερσαία, είτε από τα θαλάσσια, σύνορα της Ελλάδας (και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης) προς το εσωτερικό της χώρας, εξασφαλίζοντας αδρές αμοιβές για κάθε άτομο. Οι λεγόμενες «μεταναστευτικές ροές» είναι μία ιδιαίτερα επικερδής δραστηριότητα για τους διακινητές, ωστόσο στα Μέσα Ενημέρωσης το δίκτυο εκμετάλλευσης των μεταναστών είναι «αόρατο»! Τα Μέσα Ενημέρωσης εστιάζουν, μόνο, στο ανθρωπιστικό ζήτημα.

-Εάν γινόταν σε καθημερινή βάση ενημέρωση για τις παράνομες εισόδους, τις συλλήψεις και τις επαναπροωθήσεις παράνομα εισερχόμενων ατόμων στην Ελλάδα και των διακινητών, όπως γίνεται εδώ και δύο χρόνια, περίπου, για τα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού covid-19, τους διασωληνωμένους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) και τους θανάτους, ίσως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αντιλαμβάνονταν το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και τα οικονομικά κέρδη της «βιομηχανίας» που έχει στηθεί για την διακίνηση μεταναστών.

-Αντί αυτού, η δημόσια τηλεόραση αποκάλυψε πως, Έλληνες μεταβαίνουν στην Βουλγαρία για να αποκτήσουν το «πιστοποιητικό ελευθερίας» τους, δηλαδή το πολυπόθητο πιστοποιητικό εμβολιασμού, προκειμένου να κινούνται χωρίς περιορισμούς μέσα στην χώρα τους! Άλλοι, δηλαδή, πληρώνουν για να φύγουν από την πατρίδα τους. Κι άλλοι πληρώνουν, για να μπορέσουν να παραμείνουν στην πατρίδα τους!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ