– Είναι κάποια καλόπαιδα, αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία, που ηδονίζονται με τον θόρυβο που κάνει η «πειραγμένη» εξάτμιση της μοτοσυκλέτας τους, ή με τα ντεσιμπέλ του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου τους.
– Κάθε καλοκαίρι, λοιπόν, κάνουν την απαραίτητη «επίδειξη» στους υπόλοιπους, νομίζοντας πως είναι κάτι το ξεχωριστό!
Το μόνο, όμως, που πετυχαίνουν, είναι να ακούσουν μερικά «μπινελίκια» από τους δυστυχείς συμπολίτες, των οποίων τα νεύρα γίνονται τσίτα από τον θόρυβο.
– Έχω καημό, καρντάσια, να διαβάσω σε κάποιο δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, πόσες συλλήψεις έγιναν για ηχορύπανση και τι πρόστιμο πλήρωσαν οι «μάγκες» της ασφάλτου.
– Μόνο με την τιμωρία θα σταματήσει αυτό το φαινόμενο, που δεν θα το συναντήσετε στις πολιτισμένες χώρες.
– «Ο φόβος φυλάει τα έρημα», λέει η λαϊκή ρήση. Εφόσον μερικοί δεν έχουν την παιδεία για να συμπεριφέρονται σωστά, πρέπει να τιμωρηθούν. Και να τιμωρηθούν αυστηρά.
– Είτε με το λόγο, είτε με την τιμωρία, κάποτε πρέπει να μπει μία τάξη στην κοινωνία και στην καθημερινότητά μας.
– Βλέπω αρκετούς Καβαλιώτες και Καβαλιώτισσες να χρησιμοποιούν ποδήλατο μέσα στην πόλη και αυτό είναι ευχάριστο.
– Μετακινούνται με ποδήλατο χωρίς να υπάρχουν ποδηλατόδρομοι! Κι αυτό είναι το δυσάρεστο.
– Και μαζί επικίνδυνο, γιατί οι οδηγοί των αυτοκινήτων, των φορτηγών και των μοτοσυκλετών, συμπεριφέρονται σαν να είναι οι δρόμοι δικοί τους.
– Τουλάχιστον στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, μπορεί να γίνει ένας ποδηλατόδρομος, για να απολαμβάνουν τα δίτροχα τους οι συμπολίτες που αγαπούν την ποδηλασία.
– Ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι, η διαδρομή από το λιμάνι μέχρι την Καλαμίτσα, δίπλα στη θάλασσα, είναι πολύ ευχάριστη.
– Αν δεν κάνω λάθος, έχει σχεδιαστεί ένας ποδηλατόδρομος στο παραλιακό μέτωπο, αλλά καθυστερεί η κατασκευή του. Δήμαρχε, είναι καιρός να γίνει κι αυτό το έργο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ