• Έγραψε καρντάσι, σε σχόλιο, ότι το Kavala AirSea Show κούρασε και ότι κάθε χρόνο είναι, λίγο-πολύ, μία από τα ίδια. Επίσης, αναρωτήθηκε, αν η συγκεκριμένη διοργάνωση μπορεί να φέρει στην Καβάλα επισκέπτες, όπως το καρναβάλι στην Ξάνθη και η Ονειρούπολη στη Δράμα.
  • Δεν γνωρίζω εάν το καρντάσι επισκέπτεται τακτικά το καρναβάλι στην Ξάνθη και την Ονειρούπολη στη Δράμα, αλλά το ερωτώ εάν οι επισκέπτες των διοργανώσεων αυτών παρακολουθούν κάτι διαφορετικό κάθε χρόνο; Ειδικά στο καρναβάλι, που είναι μία παρέλαση, πάνω-κάτω στα ίδια, με μικρές αλλαγές στη θεματολογία. Κατά την ταπεινή μου άποψη, επίσης, κατώτερη του επιπέδου του καρναβαλιού στην Πάτρα, το οποίο έχει περισσότερη «κουλτούρα» και μακρά ιστορία.
  • Ο στόχος του AirSea Show, νομίζω, είναι να προσελκύει νέους επισκέπτες κάθε καλοκαίρι. Αν έχει καταφέρει να δημιουργήσει σταθερό πυρήνα επισκεπτών, αυτό είναι στα «συν» της διοργάνωσης.
  • Το θέαμα εξαρτάται από τις συμμετοχές. Δηλαδή, οι θεατές δεν περιμένουν να δούνε κάτι διαφορετικό από το πολεμικό αεροσκάφος F16, ή το επιθετικό ελικόπτερο «Απάτσι», αλλά τα δύο αυτά αεροσκάφη είναι η «ατραξιόν» του show. Από κι έπειτα, ανάλογα με τα διαθέσιμα χρήματα, οι διοργανωτές προσπαθούν να βάζουν νέες «πινελιές». Είναι βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν τέτοιες «πινελιές».
  • Το AirSea Show διαρκεί ένα τριήμερο, μαζί με τιος επιδείξεις στη Νέα Πέραμο, ενώ η Ονειρούπολη σχεδόν ένα μήνα. Επομένως, δεν μπορεί να γίνει σύγκριση στον κόσμο που προσελκύουν οι δύο διοργανώσεις.
  • Επίσης, δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με το καρναβάλι στην Ξάνθη, όσον αφορά την ποιότητα. Δεν νομίζω ότι αμφισβητεί κάποιος τη διαφορά ποιότητας του AirSea Show για το υψηλό θέαμα που προσφέρει. Ερωτώ το εξής απλό, για να ενισχύσω το επιχείρημα μου. Πόσοι φωτογράφοι διαπιστεύονται κάθε χρόνο, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να φωτογραφίσουν την παρέλαση του καρναβαλιού και πόσοι για το AirSea Show;

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Από τις λίγες φορές που γράφω για μη αρνητικό σχόλιο προς τον συντάκτη.

    Μερικοί άνθρωποι θα είναι μίζεροι είτε πάνε σε εκδήλωση ενός πανηγυριού, είτε πάνε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
    Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι με εξαίρεση το 2015 που η Δήμαρχος μας δεν ήθελε το AirShow και μετά το μετάνιωσε (ανεξάρτητα από τις δικαιολογίες του τύπου: δεν υπήρχε χρόνος προετοιμασίας, κλπ) -ευτυχώς το μετάνιωσε- όλα τα προηγούμενα χρόνια και τα επόμενα έως και φέτος, με ένα αναλογικά μικρό ποσό για τέτοιου επιπέδου εκδηλώσεις επιτυγχάνεται κάτι πολύ σημαντικό. Πρώτα για τους κατοίκους (να μην τους ξεχνάμε), μετά για τους επισκέπτες και φυσικά η όποια εμπορική αξιοποίηση (από τους επαγγελματίες ή/και τους δημόσιους φορείς) δεν είναι κακή.
    Καλώς γίνονται εκδηλώσεις. Καλώς να έχουν λογικά κόστη, καλώς να διευρύνεται το προσφερόμενο πολιτιστικό και ψυχαγωγικό αντικείμενο προς τους κατοίκους και επισκέπτες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ