• «Ο Δήμος μας διαθέτει ξενώνα αστέγων, που δεν λειτουργεί», έγραψε ο Λουντοβίκ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Για να λειτουργήσει ο ξενώνας, καρντάσι Λουντοβίκ, πρέπει να υπάρχουν άστεγοι που θέλουν να πάνε εκεί. Μπορεί ο Δήμος να μαζέψει τους αστέγους και με το ζόρι να τους βάλει στον ξενώνα;
  • «Για τρεις ημέρες ήμασταν εντελώς μόνοι. Δεν έφθασε βοήθεια από πουθενά, με απούσα την Αντιπεριφέρεια. Κανείς δεν ήρθε να ρωτήσει αν ζούμε και τι κάνουμε…». Ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ξέσπασε μετά την καταιγίδα που πλημμύρισε τον κάμπο Νέστου.
  • Αφού δεν ήρθε, ή δεν τηλεφώνησε κάποιος, Βαγγέλη μου, γιατί δεν τηλεφώνησες εσύ στον περιφερειάρχη, στον αντιπεριφερειάρχη, στον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Νομού Καβάλας, ή έστω στον σύμβουλο επικοινωνίας του Κυριάκου, ο οποίος μπορεί να λύνει προβλήματα;
  • Ας έπαιρνες τον Θόδωρο Μαρκόπουλο να τους πεις: «Αντιπεριφερειάρχη, εδώ στον κάμπο πνιγόμαστε και χρειαζόμαστε βοήθεια. Θα κάνεις κάτι;». Αν το έκανες και δεν σου απάντησε στο τηλέφωνο, ή σου απάντησε αρνητικά, πρέπει να το καταγγείλεις. Εσύ ισχυρίζεσαι, ότι κανείς δεν εμφανίστηκε για να ρωτήσει αν ζείτε και τι κάνετε.
  • Η παραλία της Αλυκής στη Θάσο, δεν είναι από εκείνες που έχουν χιλιόμετρα σε μήκος και μεγάλο πλάτος. Είναι, όμως, μία πολύ γραφική παραλία, την οποία επιλέγει πολύς κόσμος κάθε καλοκαίρι.
  • Με τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες που ανέπτυξαν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η ελεύθερη επιφάνεια της παραλίας μειώθηκε, ή και εξαλείφθηκε. Έτσι, οι λουόμενοι που δεν ήθελαν να πληρώσουν για την ομπρέλα και την ξαπλώστρα του καταστήματος, δεν είχαν χώρο για να απολαύσουν τη θάλασσα!
  • Δικαίως οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν και παρενέβησαν ο Δήμος Θάσου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων, για να βάλουν τάξη. Πρέπει να καταλάβουν οι καταστηματάρχες, ότι η πρόσβαση όλων των πολιτών στις μη ιδιωτικές παραλίες είναι ελεύθερη και ανεμπόδιστη. Οφείλουν, επομένως, να σεβαστούν κι εκείνους που δεν είναι του στιλ: «ομπρέλα, ξαπλώστρα, φραπόγαλο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ