– Μόνο ο Άρης Βέρρος μπορεί να εξηγήσει αυτή την έντονη, σε αρκετές περιπτώσεις, καχυποψία που τον διακατέχει απέναντι στη δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας. Όπως στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και συγκεκριμένα, στη διάρκεια της συζήτησης του θέματος που αφορούσε στην τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας.
– Ο επικεφαλής του συνδυασμού της ελάσσονος αντιπολίτευσης, «Συμπαράταξη Πολιτών», έκανε λόγο για «φωτογραφικές» προσλήψεις, μέσω των νέων ειδικοτήτων που προστέθηκαν στον Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας.
– Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να προδικάζει, ότι οι προσλήψεις που θα γίνουν έχουν ρουσφετολογικό και «στημένο» χαρακτήρα, χωρίς να έχει γνώση ποιες είναι οι ειδικότητες, γιατί επελέγησαν αυτές και ποιες είναι οι ανάγκες της Δ.Ε.Υ.Α.
– Ίσως, ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών», να έχει ως κριτήριο την πρακτική των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας. Όμως, εδώ και 2,5 έτη, υπάρχει μία νέα δημοτική αρχή στο Δήμο και μία νέα διοίκηση στη Δ.Ε.Υ.Α., που δεν πρόλαβαν, ακόμα, να δώσουν «δείγμα γραφής» περί ρουσφετολογικής πολιτικής.
– Κάποτε, όμως, ο Άρης Βέρρος και ορισμένοι άλλοι συνάδελφοι του στην αντιπολίτευση, πρέπει να σταματήσουν να βλέπουν «σκιές», όπως σχολίασε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Νίκος Ξανθόπουλος και «φαντάσματα» του παρελθόντος, όπως θα προσθέσουμε εμείς.
– Για ένα πράγμα πρέπει να είναι βέβαιοι, ότι αν η δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας μπει στον «πειρασμό» να κάνει ρουσφέτια, θα το πληρώσει ακριβά και με τη γενική κατακραυγή στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Αυτή η τακτική όσων ασκούν διοίκηση, είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι κατακριτέα και θα τιμωρείται από την πλειοψηφία των πολιτών.
– Κι επειδή ο Άρης Βέρρος έχει αναφερθεί, επανειλημμένα, στην πραγματοποίηση προσλήψεων (εποχικού) προσωπικού στο Δήμο Καβάλας με απόφαση μιας διαπαραταξιακής επιτροπής, θα μας επιτρέψει να διατηρούμε σοβαρή επιφύλαξη για το αδιάβλητο της διαδικασίας αυτής. Γιατί, πολύ απλά, δεν έχουμε εμπιστοσύνη στα πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε τέτοιες επιτροπές, ανεξαρτήτως παράταξης στην οποία ανήκουν.
– Βλέπεις, φίλτατε Άρη, είμαστε κι εμείς καχύποπτοι και βλέπουμε «σκιές». Η διαφορά είναι, ότι για να ασκήσουμε κριτική, ή να καταδικάσουμε, δεν μας αρκούν οι υπόνοιες. Χρειαζόμαστε αποδείξεις.
– Ζούμε σε μία μικρή κοινωνία και όλα μαθαίνονται. Αν γίνουν ρουσφετολογικές προσλήψεις στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ., κάτι τέτοιο δεν θα μείνει κρυφό. Αλλά, έχε υπομονή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ