– Απορώ, καρντάσια, με τη στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα. Με τις συνεχείς προκλήσεις, είτε στο Αιγαίο, είτε στον ελληνικό εναέριο χώρο, είτε στη Θράκη, με την μουσουλμανική μειονότητα, την οποία χαρακτηρίζουν «τουρκική», πιστεύει ότι θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη συναίνεση της Ελλάδας;
– Κι άντε, οι Τούρκοι κάνουν τη (γνωστή) δουλειά τους, εκείνο που μου κάνει (αλγεινή) εντύπωση, είναι οι ενέργειες κάποιων Ελλήνων που κατέχουν αξιώματα και μάλιστα τους δόθηκαν πρόσφατα.
– Αναφέρομαι στον πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Σωτήρη Σωτηριάδη, ο οποίος προχθές έστειλε προς τα Μέσα Ενημέρωσης, δελτίο Τύπου και φωτογραφίες του ίδιου με τη σύζυγο του Τούρκου πρόξενου στην Κομοτηνή και με μέλη της Τουρκικής Ένωσης Επιστημόνων Γυναικών Δυτικής Θράκης!
– «Είναι κακό να δέχεται την επίσκεψη των Τουρκάλων και να φωτογραφίζεται μαζί τους;», θα με ρωτήσετε.
– Εξαρτάται ποιοι σε επισκέπτονται και με ποιους φωτογραφίζεσαι. Η σύζυγος του Τούρκου προξένου, δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Είναι σύζυγος διπλωμάτη. Και οι γυναίκες επιστήμονες της Δυτικής Θράκης, είναι άτομα με σημαντικό ρόλο στην τοπική κοινωνία.
– Μπορούσε ο μίστερ Σωτηριάδης, να αρνηθεί ευγενικά την επίσκεψη, ή τουλάχιστον, να αποφύγει τη φωτογράφηση με το πλατύ χαμόγελο!
– Όταν, μάλιστα, οι συγκεκριμένες κυρίες είναι εκπρόσωποι της «τουρκικής» μειονότητας, δεν μπορείς να συνδιαλέγεσαι μαζί τους σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
– Αλλά, που να καταλάβει ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Α.Μ.-Θ. από τέτοια (λεπτά) ζητήματα.
– Αυτά βλέπω, καρντάσια και τρελαίνομαι. Και μετά, ο μίστερ Σωτηριάδης, μας αποκαλεί εθνικιστές, οπισθοδρομικούς κ.λπ. Εμένα, όμως, μ’ ενοχλούν οι προκλήσεις κι έχω μάθει να απαντάω σ’ αυτές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ