• Η νίκη που σημείωσε ο Α.Ο.Κ. επί της πρωτοπόρου ομάδας στον 1ο όμιλο του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, του Απόλλωνα Παραλιμνίου, υποχρέωσε τους αντιπάλους του να τον υπολογίζουν περισσότερο.
  • «Νομίζω ότι ο Α.Ο.Κ. είναι το φαβορί (σ.σ. για την κατάκτηση της 1ης θέσης) λόγω φανέλας και ιστορίας», δήλωσε το καρντάσι ο γενικός αρχηγός του Αετού Ορφανού, Γιάννης Ζέρβας.
  • Φυσικά δεν θα έλεγε κάτι τέτοιο, εάν ο Α.Ο.Κ. γνώριζε την ήττα (σ.σ. στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη») από την ομάδα του Παραλιμνίου και η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων αυξανόταν από τους έξι στους εννέα βαθμούς.
  • Στην περίπτωση αυτή, ούτε η φανέλα, όσο «βαριά» κι αν είναι, ούτε η ιστορία, θα μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση. Και αυτομάτως, ο Απόλλων Παραλιμνίου θα γινόταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
  • Θα μου επιτρέψει το καρντάσι ο γενικός αρχηγός του Αετού Ορφανού, να διαφωνήσω με την άποψη, ότι ο Α.Ο.Κ. είναι το φαβορί. Ακόμα κι αν θεωρούνταν φαβορί, αυτό δεν θα οφειλόταν στη φανέλα και στην ιστορία, αλλά σε καθαρά αγωνιστικούς λόγους. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος, λοιπόν, που το καρντάσι ο γενικός αρχηγός του Αετού Ορφανού και οι υπόλοιποι, άρχισαν να υπολογίζουν τον Α.Ο.Κ. Διότι, στο παιχνίδι που προανέφερα, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και είχε σωστό αγωνιστικό προσανατολισμό.
  • Κατανοώ τη «σκοπιμότητα» της δήλωσης, περί φανέλας και ιστορίας, αλλά εγώ, τουλάχιστον, δεν θα «τσιμπήσω». Γιατί, πολύ απλά, το φαβορί είναι πάντα η ομάδα που βρίσκεται στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
  • Παρεμπιπτόντως, πρέπει να ήταν αρκετοί εκείνοι που ήθελαν να μείνει εκτός διεκδίκησης της 1ης θέσης, από την αρχή του β΄ γύρου του πρωταθλήματος, ο Α.Ο.Κ. Η αγωνία τους, όμως, πήρε παράταση. Η συνέχεια θα δείξει, αν θα διαρκέσει έως τη λήξη της περιόδου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ