Φάρος Κερατσινίου: Η «παρέα των πιστολέρο» της Α2 εθνικής κατηγορίας έρχεται στην Καλαμίτσα

0

Μπορεί ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης να διαθέτει, όπως θεωρούν οι περισσότεροι, το πιο πλήρες «ρόστερ» στην Α2 εθνική κατηγορία, όμως καμία άλλη ομάδα στην κατηγορία δεν έχει, μαζεμένους, τόσους ικανούς σκόρερ στη σύνθεση της, όσους διαθέτει ο Φάρος Κερατσινίου. Έξι σκόρερ «πρώτης κλάσης», που συνθέτουν την καλύτερη, κατά την άποψη μας, «γραμμή πυρός» στο πρωτάθλημα. Φώτης Βασιλόπουλος, Νίκος Λιακόπουλος, Γιάννης Δημάκος, Βαγγέλης Καράμπουλας, Κώστας Κακαρούδης, Στέφαν Τζόρτζεβιτς. Άπαντες είναι «εγνωσμένης αξίας» και μπορούν να «εκθέσουν» οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα στην καλή τους ημέρα.
Ο Φώτης Βασιλόπουλος είναι, κατά τη γνώμη μας, ο πιο χαρισματικός πόιντ γκαρντ στην κατηγορία. Εκτελεστής και δημιουργός, αποτελεί τον «κινητήριο μοχλό» του παιχνιδιού των ομάδων που αγωνίζεται. Σταθερά στην κορυφή των σκόρερ και των πασέρ της Α2. Ο Νίκος Λιακόπουλος, είναι ο παίκτης που σκοράρει με όποιον τρόπο θέλει, όταν πάρει προσπάθειες στην επίθεση. Ο Γιάννης Δημάκος ήταν το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας του Ψυχικού την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Παίκτης με διψήφιο μέσο όρο πόντων. Ο Βαγγέλης Καράμπουλας, αλάνθαστος από τη γραμμή των ελεύθερων βολών (13/13 στα δύο πρώτα παιχνίδια), είναι ο «μετρ» του παιχνιδιού «ένας εναντίον ενός». Ο Κώστας Κακαρούδης, με μεγάλη εμπειρία στην Α1 εθνική κατηγορία, από τα καλύτερα «4άρια» στην Ελλάδα. Και ο Στέφαν Τζόρτζεβιτς, είναι ο σέντερ που επιθυμούν να «κοουτσάρουν» όλοι οι προπονητές στην Α2 εθνική κατηγορία. Κυρίαρχος μέσα στο «ζωγραφιστό», όχι πολύ καλός αμυντικός, αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην επίθεση (σ.σ. στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος έχει 13/17 δίποντα).
Σημαντική απώλεια για την ομάδα του Κερατσινίου είναι ο Γάιος Σκορδίλης, αλλά ο Χρήστος Πετροδημόπουλος αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση στη θέση 5, αφού είναι «παλιά καραβάνα» και γνωρίζει καλά από πρωταθλητισμό και ανόδους. Το «ρόστερ» συμπληρώνουν οι: Μάριος Μπατής, Σωτήρης Κατούφας, παίκτες «εργαλεία» για τον προπονητή και ορισμένοι νεαροί, πλην όμως ταλαντούχοι καλαθοσφαιριστές. Προπονητής είναι ο Γιάννης Τζήμας, για τον οποίο «περιττεύουν τα λόγια». Το πέρασμά του από την Καβάλα, συνδέθηκε με την μεγάλη επιτυχία της ανόδου από την Α2 στην Α1 εθνική κατηγορία.
Απέναντι σ’ αυτό το πολύ ποιοτικό και έμπειρο «ρόστερ», με τους ικανούς σκόρερ και τους «ρολίστες πολυτελείας», η Καβάλα B.C. θα αντιπαρατάξει τον ενθουσιασμό, την ενέργεια και την ταχύτητα. Η ταχύτητα και τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας, θεωρούμε, θα κάνουν την ομάδα της Καβάλας ανταγωνιστική και θα την «σπρώξουν» προς τη νίκη. Η ταχύτητα προϋποθέτει έλεγχο των αμυντικών ριμπάουντ. Στο προηγούμενο παιχνίδι, εναντίον του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ., η φιλοξενούμενη ομάδα κέρδισε 15 επιθετικά ριμπάουντ. Θα χρειαστεί, επομένως, συγκέντρωση και ομαδική δουλειά στο ριμπάουντ.
Στο «ανοιχτό γήπεδο» η Καβάλα B.C. είναι πιο αποτελεσματική από τον Φάρο Κερατσινίου (14/16 αιφνιδιασμούς έναντι 6/11), ενώ μεγάλη είναι η διαφορά στα κλεψίματα (21 για την Καβάλα B.C. και 9 για τον Φάρο Κερατσινίου). Στο παιχνίδι εναντίον οργανωμένης άμυνας (πέντε εναντίον πέντε), επίσης, η ομάδα του Κερατσινίου έχει ένα «θέμα» με το μακρινό σουτ. Το ποσοστό ευστοχίας, συγκεκριμένα, στα σουτ τριών πόντων είναι 30% (13/43), αλλά όταν απέναντι αγωνίζονται τόσοι χαρισματικοί σκόρερ, δεν μπορεί η αντίπαλη ομάδα να ρισκάρει να «δώσει» το τρίποντο. Όσον αφορά τους πόντους που σημείωσαν οι παίκτες του Φάρου Κερατσινίου στα προηγούμενα νικηφόρα παιχνίδια, έχουν ως εξής: Καράμπουλας 31, Τζόρτζεβιτς 30, Κακαρούδης 23, Δημάκος 19, Βασιλόπουλος 14, Πετροδημόπουλος 13, Κατούφας 9, Κούντουρας 9, Λιακόπουλος 9(σε ένα παιχνίδι), Παπαδόπουλος 3, Μπατής 2.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ