-Θεωρώ ότι, σε γενικές γραμμές, ο προεκλογικός αγώνας διεξάγεται σε ήπιο κλίμα, ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, Ωστόσο, υπάρχουν μερικές «παραφωνίες» από υποψήφιους και υποψήφιες, που είναι η εξαίρεση στον κανόνα.

-Όπως η δήλωση που έκανε μία λαλίστατη υποψήφια δημοτική σύμβουλος του Δήμου Καβάλας, που κατέχει θέση στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Η υποψήφια αυτή ακούστηκε ιδιαίτερα αγχωμένη για το αποτέλεσμα των εκλογών και προσπάθησε να πείσει, τον εαυτό της μάλλον, πως το αποτέλεσμα θα είναι νικηφόρο για τον συνδυασμό και τον επικεφαλής του. Έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει.

-Αλλά, δεν έχει το δικαίωμα να μειώνει, να απαξιώνει και να υπονομεύει την προσπάθεια που κάνουν οι άλλοι συνδυασμοί και οι συνυποψήφιοι της. Στο ποδόσφαιρο λέγεται απουσία fair play και στην πολιτική είναι έλλειψη πολιτικού πολιτισμού.

-Ο Θίοντορ διέγραψε από τον συνδυασμό του υποψήφια σύμβουλο, γιατί έγραψε σχόλιο κατά ενός υποψήφιου προέδρου κόμματος! Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος που προαναφέραμε έκανε υποτιμητικό σχόλιο σε βάρος άλλου υποψήφιου δημάρχου, επικεφαλής άλλου συνδυασμού, λέγοντας ότι: «Ο Makis δεν είναι ο τυχάρπαστος, που ήρθε σήμερα στην Καβάλα και γνωρίζει τώρα τα προβλήματα της πόλης». Ποιος έδωσε το δικαίωμα στην «κυρία» αυτή, να κάνει τέτοιους χαρακτηρισμούς, για συμπολίτες που διεκδικούν την ψήφο του Καβαλιώτικου λαού, όπως εκείνη;

-Δεν περιμένω, καρντάσια, από τον Makis να διαγράψει την υποψήφια αυτή από τον συνδυασμό του. Μπορεί, όμως, να της κάνει μία (αυστηρή) σύσταση, ώστε να είναι προσεκτική στις δημόσιες τοποθετήσεις της. Αλλά, στο ίδιο ατόπημα έπεσε και ο Makis στην πρόσφατη τηλεμαχία, οπότε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος, πήρε κακό παράδειγμα από τον επικεφαλής του συνδυασμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ