Τρεις μοναδικές μουσικές εκδηλώσεις (συναυλίες), θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι του κλασικού ρεπερτορίου στην Καβάλα, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης. Πρόκειται για τρεις εκδηλώσεις, που αποτελούν την ενότητα: «Μουσικό καλοκαίρι 2017», οι οποίες θα αντισταθμίσουν το κενό που άφησε το φεστιβάλ «Γ. Παπαϊωάννου». Εξηγώντας στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης την απόφαση να μεταφερθεί το φεστιβάλ τον Φεβρουάριο του 2018, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, σημείωσε ότι: «Φέτος, αποφασίσαμε να «ξεκολλήσουμε» το φεστιβάλ «Παπαϊωάννου» από το καλοκαίρι. Είναι μία σοβαρή διοργάνωση και αδικείται μέσα στην πληθώρα των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το είδος της σοβαρής μουσικής απαιτεί κλειστούς χώρους και έτσι επιλέξαμε να γίνει στις αρχές του επόμενου έτους. Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου, με τον οποίο έχουμε πολύ καλή συνεργασία».

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, Περικλής Τελίδης, ευχαρίστησε τη δήμαρχο, για τη στήριξη που παρέχει στον ίδιο και στο Ωδείο και πρόσθεσε ότι, το «Μουσικό καλοκαίρι» είναι ένα νέο εγχείρημα, που εκτιμά ότι θα είναι πετυχημένο. «Η ιστορία ενός φεστιβάλ, σαν το φεστιβάλ «Παπαϊωάννου», δεν μπορεί να αντισταθμιστεί. Προσπάθησα, ωστόσο, να οργανώσω κάτι που θα είναι το καλύτερο δυνατό, εάν αναλογιστούμε τα στενά οικονομικά και χρονικά περιθώρια. Οι τρεις συναυλίες είναι μοναδικές για την Ελλάδα», ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δ.Ω.Κ., Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα.

Η έναρξη θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017, στις 9:30 το βράδυ, στον φάρο της Παναγίας, με την διεθνούς φήμης σολίστ, Etsuko Hirose, στο πιάνο και την ορχήστρα δωματίου “Pro Musica”, υπό τη διεύθυνση του Θεσσαλονικιού πιανίστα, Γιώργου Κωνσταντινίδη. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.

Στις 12 Αυγούστου 2017, ημέρα Σάββατο, η ορχήστρα δωματίου από την Εσθονία, “Estonian Sinfonietta”, θα παρουσιάσει ένα ποικίλο μουσικό πρόγραμμα, με έργα των: Vivaldi, Mozart, Bach, Piazzolla, κ.ά. συνθετών, στον κήπο του ξενοδοχείου «Ιμαρέτ». Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ.

Η τρίτη συναυλία θα δοθεί στο φρούριο της Καβάλας, την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017, από τη νεοϊδρυθείσα «Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών», υπό τη διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή και με σολίστ τον βραβευμένο βιολονίστα, Γιάννη Κορμπέτη, πρώην μαθητή του Δ.Ω.Κ., ο οποίος ζει μόνιμα στη Γερμανία. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ