Το Ωδείο «Νεάπολις» «φοράει τα γιορτινά του» στις 23 Δεκεμβρίου 2017 και συμμετέχει, για μία ακόμα χρονιά, στις εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας «Χριστούγεννα-Πρωτούγεννα» με τρεις συναυλίες. Συγκεκριμένα, το Σάββατο και ώρα 10π.μ. στον κόμβο Καππαδοκίας και Ευξείνου Πόντου, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο: «Της γειτονιάς τα κάλαντα». Στην «καρδιά» της γειτονιάς της Νεάπολης Καβάλας, τα παιδιά της περιοχής υποδέχονται με κάλαντα τη γέννηση του Χριστού. Συμμετέχει ο εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογος κατοίκων της συνοικίας, η χορωδία του Ωδείου «Νεάπολις», υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίας Κύπρου, η χορωδία των Kέντρων Ξένων Γλωσσών «ΕΣΤΙΑ», ο σύλλογος γονέων, η χορωδία του 24ου δημοτικού σχολείου και τα φροντιστήρια «A. Λέκκα».

Η δεύτερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» στις 19:30, με τίτλο: «Πες το μ’ ένα τραγούδι». Πρόκειται για γνωστά τραγούδια από κινηματογραφικές ταινίες μιούζικαλ, τα οποία θα ερμηνεύσουν οι μαθητές του τμήματος φωνητικής της τάξης της Ελένης Γαλανοπούλου.  Οι μαθητές των τμημάτων μουσικής αγωγής, με υπεύθυνες καθηγήτριες την Γιούλη Αραμπατζόγλου και την Βασιλική Ζήσου, θα εμφανιστούν στην έναρξη τραγουδώντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Η τρίτη συναυλία θα δοθεί στο θεατράκι της στέγης του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών στις 20:30, μετά από σύμπραξη του Ωδείου και του Συνδέσμου. Απευθύνεται στους λάτρεις του βιολιού, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Ιάσονα Κεραμίδη, πρώτο βιολί στη Φιλαρμονική Ορχήστρα Μονάχου, ο οποίος θα ερμηνεύσει έργα των Μπαχ και Σοστακόβιτς, συνοδεία των: Σβετλάνα Μανούκη, Κυριακής Διαμαντή, Νικολέτας Δόμβρου, Μανώλη Βαρδάκη και Θωμά Χίζαρη, μαθητών βιολιού του Ωδείου στην τάξη του Ιωάννη Κεραμίδη. Η συναυλία θα εμπλουτιστεί με το κομμάτι “Song from a secret garden” διασκευασμένο για δύο βιολιά, τσέλο και πιάνο, από τον Δρ. Κωνσταντίνο Χίζαρη, καλλιτεχνικό διευθυντή του Ωδείου «Νεάπολις». Η ορχήστρα εγχόρδων θα ευχηθεί, όπως κάθε χρόνο, «Kαλά Χριστούγεννα» με γνωστές μελωδίες, υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Κεραμίδη και  οι καθηγήτριες, Βάσω Ζήσου (τσέλο), Ελπίδα Μπαξεβάνη (πιάνο), θα  συμπράξουν με την ορχήστρα. H είσοδος στις παραπάνω συναυλίες είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ