Τα φιλόδοξα σχέδια της δημοτικής αρχής του Δήμου Καβάλας και της διοίκησης της «Δημωφέλεια», για το ανατολικό τμήμα της πόλης και ειδικότερα το Περιγιάλι και την Άσπρη Άμμο, «αποκάλυψε» η πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης, Αναστασία Ιωσηφίδου, στην απάντηση που έδωσε σε σχόλιο του «Κ.Τ.», σχετικό με την αξιοποίηση του παλιού κάμπινγκ «Ειρήνη». Η Αν. Ιωσηφίδου αναφέρει στην (ηλεκτρονική) απάντηση της τα εξής:

Αγαπητέ κύριε Γανίτη,
Με μεγάλη ικανοποίηση διάβασα σήμερα το άρθρο του συνεργάτη σας, Κ. Κοϊβέρογλου, για τη δημιουργία δημοτικού κάμπιγκ στην ανατολική είσοδο της πόλης. Η ικανοποίηση μου αυτή προέρχεται, αρχικώς, από τη διαπίστωση, ότι και άλλοι, εκτός τη σημερινή διοίκηση του Δήμου μας, αναγνωρίζουν την επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης της περιοχής της ανατολικής εισόδου της πόλης, της οποίας η σημερινή υποβάθμιση οφείλεται, κατά πολύ, στην εδώ και δεκαετίες, πια, μη αξιοποίηση των χώρων που καταλαμβάνουν τα εγκαταλειφθέντα μέχρι προσφάτως στρατόπεδα.
Έτσι, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, η «Δημωφέλεια» κι εγώ προσωπικά, έχουμε καταρτίσει ένα σχέδιο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, το οποίο αφενός θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και αφετέρου, θα προσδίδει προσθετική αξία στο τουριστικό μας προϊόν. Οι ενέργειες αυτές, οι οποίες κατά την άποψη της διοίκησης της επιχείρησης θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τον παραπάνω σκοπό, είναι οι εξής:
Α. Αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων κατά 40%, με τη λειτουργία επιχείρησης παροχής τουριστικών υπηρεσιών και κατά 60%, με τη δημιουργία πάρκου.
Β. Συμπλήρωση των αθλητικών υποδομών της περιοχής Περιγιαλίου, με την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου, προκειμένου, μαζί με το κλειστό κολυμβητήριο και το δημοτικό στάδιο, να δημιουργηθεί ένα αθλητικό κέντρο, το οποίο να μπορέσει, εκτός των άλλων, να υποστηρίξει την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.
Γ. Αξιοποίηση του Εσκή Καπού, με κατεύθυνση προς τον τουρισμό και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, της τελευταίας ενέργειας, εδώ και καιρό μελετούμε στη «Δημωφέλεια», την ιδέα δημιουργίας ενός δημοτικού κάμπιγκ στην περιοχή Άσπρη Άμμος-Σπαθιά, στο οποίο θα μεταφερθεί ο εξοπλισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων και ο οποίος θα αντικατασταθεί με την υλοποίηση του νέου μας επενδυτικού σχεδίου. Έτσι, προς την κατεύθυνση αυτή πρόκειται, όπως ήδη έχω ανακοινώσει, να εξετάσουμε τις δυνατότητες αξιοποίησης της ιαματικής άμμου του ιαματικού πεδίου Άσπρης Άμμου, προκειμένου να χωροθετήσουμε, τελικώς, μία τέτοια επένδυση.
Επιπλέον, απόδειξη της σημασίας την οποία δίνουμε, αλλά και της έμπρακτης προσπάθειας μας, για την υποστήριξη όλων των μορφών τουριστικής επιχειρηματικότητας, μεταξύ των οποίων, βέβαια, είναι και τα κάμπινγκ, είναι και το γεγονός, ότι στο πρώτο σχέδιο τουριστικής προβολής που σχεδίασε και υλοποιεί η διοίκηση μας, αυτό δηλαδή του 2016, συμπεριλάβαμε και συμμετείχαμε στη μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο που αφορά τις διακοπές σε κάμπιγκ (VAKANTIEBEURS 2016), έκθεση στην οποία σχεδιάζουμε να συμμετέχουμε και το 2017.
Τέλος, όσον αφορά την αξιοποίηση του «Διόνυσου», η διοίκηση της επιχείρησης μας έχει συντάξει σχέδιο προς την κατεύθυνση αυτή, το οποίο έχει τεθεί σε γνώση της διοίκησης του Δήμου, προκειμένου να αξιολογηθεί και είμαι βέβαιη, ότι η δήμαρχος μας, πολύ σύντομα, θα ανακοινώσει ευχάριστα νέα και στο πεδίο αυτό.
Μετά τιμής,
Αναστασία Ιωσηφίδου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ