-Η δήλωση που έκανε ο Μάρκος Δέμπας, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, για τον αναπτυξιακό νόμο που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή των Ελλήνων, κατά την ταπεινή μου άποψη, έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα. «Εκτιμώ ότι, για να αξιολογήσουμε έναν νόμο, πρέπει να τον συγκρίνουμε με τον προηγούμενο. Συγκρίνοντας τα ποσοστά, πρώτη φορά η Καβάλα και η Δράμα έχουν τόσο υψηλά ποσοστά και είμαστε ικανοποιημένοι μ’ αυτό», είπε.

-Μία τέτοια δήλωση θα έκανε σίγουρα κάποιος από τους κυβερνητικούς βουλευτές της Καβάλας και της Δράμας, που ψήφισαν τον αναπτυξιακό νόμο. Ο Μάρκος, όμως, είναι πρόεδρος ενός φορέα που εκπροσωπεί τον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού Καβάλας και οφείλει να είναι υπεράνω των κομμάτων. Αν επιθυμεί να αναμιχθεί με την κεντρική πολιτική σκηνή, μπορεί να παραιτηθεί από την προεδρία του Επιμελητηρίου και να οργανώσει τον πολιτικό του αγώνα ως φυσικό πρόσωπο και όχι εκμεταλλευόμενος το θεσμικό αξίωμα που κατέχει.

-Ίσως, ο Μάρκος «κάνει πρόβα» τις δηλώσεις του ως μελλοντικό πολιτικό πρόσωπο, ή να θέλει να κερδίσει πόντους στην επιλογή από συγκεκριμένο κόμμα. Κι ο Μάρκος δίνει έμφαση στο επικοινωνιακό παιχνίδι. Άλλωστε, τον βοήθησε να αναδειχτεί πρόεδρος στο Επιμελητήριο.

-Από κει και πέρα, θα συμφωνήσω μαζί του, ότι για να εκφράσει την άποψη του οποιοσδήποτε για τον αναπτυξιακό νόμο, πρέπει να τον διαβάσει. Αλλά, ακόμα και το ίδιο κείμενο να διαβάσει, είναι πιθανόν να κάνει διαφορετική «ανάγνωση» των συμπερασμάτων. Για παράδειγμα, ο Μάρκος δήλωσε ικανοποιημένος γιατί, για πρώτη φορά, η Καβάλα και η Δράμα έχουν τόσο υψηλά ποσοστά ενίσχυσης. Άλλος, ωστόσο, μπορεί να σχολιάσει ότι, η Καβάλα και η Δράμα παραμένουν «φτωχοί συγγενείς» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σε σύγκριση με τα προνόμια που έχουν (και με τον νέο νόμο) οι Περιφερειακές Ενότητες της Θράκης και ιδιαίτερα η Π.Ε. Έβρου. Είναι κι αυτή μία σεβαστή άποψη, αλλά και πραγματικότητα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ