Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus, με τίτλο: «Theatre-A common language to express ourselves». Πρόκειται για μία στρατηγική σύμπραξη μεταξύ σχολικών ιδρυμάτων από πέντε ευρωπαϊκές χώρες, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Κύπρο και την Ρουμανία, που έχει σκοπό, οι μαθητές και οι μαθήτριες να συμπράξουν με άτομα από άλλες χώρες, άλλες κουλτούρες και παραδόσεις, χρησιμοποιώντας το θέατρο ως κοινή γλώσσα έκφρασης. Ακόμα, στόχος είναι, να συμπεριληφθούν σε αυτή την διαδικασία παιδιά περιθωριοποιημένα, παιδιά που ανήκουν σε μειονότητες, ή που βίωσαν δύσκολες καταστάσεις. Έτσι, μέσω του θεάτρου, θα ενωθούν διάφοροι πολιτισμοί και άνθρωποι.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, η 3η συνάντηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου (2 έως 6 Οκτωβρίου 2023), όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν, πάλι, με τις υπόλοιπες αποστολές και να συμμετέχουν, όλοι μαζί, σε μία κοινή θεατρική παράσταση. Εκτός από τις πρόβες της παράστασης, μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου υποδοχής, School of Education and Training Larnaka, καθώς και σε αξιοθέατα στην Λεμεσό και την Λευκωσία. Συμμετείχαν σε εκθέσεις φωτογραφίας και παραδοσιακών εδεσμάτων και έκαναν παρουσιάσεις για την περιθωριοποίηση, τον ρατσισμό και την κακοποίηση. Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καβάλας ξεχώρισαν για την παρουσία, το ήθος και την προετοιμασία τους. Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος θα γίνει τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Ισπανία, με «οικοδεσπότη» το IES Fray Juan Zumarraga/Durango bhi.

Επίσης, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η εκδήλωση για την βράβευση των σχολείων που διακρίθηκαν στον 13ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους. Στην εκδήλωση, αντιπροσωπείες 53 σχολείων από την Ελλάδα και την Κύπρο, παρέλαβαν τα βραβεία τους και παρουσίασαν τις κινηματογραφικές τους δημιουργίες. Στην οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού υποβλήθηκαν: 204 ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένου σχεδίου), 59 κινηματογραφικές αφίσες/εξώφυλλα και 40 πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις. Απονεμήθηκαν βραβεία στις κατηγορίες: ταινίες μυθοπλασίας, ταινίες τεκμηρίωσης, ταινίες animation, πρωτότυπη μουσική σύνθεση για ταινία, κινηματογραφικές αφίσες, βραβεία «Νοιάζομαι και δρω», ταινίες μεγάλης διάρκειας. Βραβείο απέσπασε και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Κρι Κρι Α.Ε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ