-Ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στέφανος, δήλωσε πως έστειλε την πρόσκληση προς τον μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, κ. Επιφάνιο, πριν ξεσπάσει η αιματηρή πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι έλαβε την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, για να προσκαλέσει τον αρχιερέα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

-Η πρωτοβουλία, επομένως, για την επίσκεψη του κ. Επιφάνιου στην Θάσο (την Χρυσούπολη και την Καβάλα), είναι του μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. και έχει τις «ευλογίες» της Εκκλησίας της Ελλάδας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Γι’ αυτό ο κ. Στέφανος πήρε τα συγχαρητήρια και τον έπαινο από τον οικουμενικό πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο.

-Υπάρχουν τόσες Εκκλησίες του Ορθόδοξου Χριστιανισμού στον κόσμο, καρντάσια, γιατί ο κ. Στέφανος «επέλεξε» να προσκαλέσει τον μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, για να παραστεί στον πρώτο επίσημο εορτασμό των αγίων της Θάσου; Η συγκεκριμένη πρόσκληση έγινε για να σταλεί το «μήνυμα». Όχι, πάντως, το μήνυμα που ανέφερε ο κ. Βαρθολομαίος στην αντιφώνησή του, μετά το «καλωσόρισμα» από τον κ. Στέφανο στην Θάσο. Η παρουσία, η κοινή ιεραποδημία όπως είπε ο κ. Βαρθολομαίος, των τριών αρχιερέων στην Θάσο, δείχνει την ενότητα και την συμπόρευση μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

-Εγώ, καρντάσια, θα προτιμούσα σ’ αυτή την δύσκολη ιστορική καμπή, να τονιστεί η ενότητα και η συμπόρευση μέσα στον Ορθόδοξο ελληνισμό! Όταν αμφισβητούνται η ιστορία και η κυριαρχία του ελληνικού έθνους, η Εκκλησία οφείλει να επαγρυπνεί και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες συνένωσης των δυνάμεων.

-Ο εορτασμός της επετείου των εκατό (100) ετών από την καταστροφή στην Μικρά Ασία και τον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, μπορούσε να αξιοποιηθεί από τον κ. Στέφανο, για να προσκαλέσει στην περιοχή τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, που απειλείται με την νομιμοποίηση της εισβολής και κατοχής τμήματος του εδάφους της επί μισό, σχεδόν, αιώνα!

-Εάν ήθελε ο κ. Στέφανος να συγχαρεί τον κ. Επιφάνιο, για την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας, ήταν αρκετή μία επιστολή. Δεν θα χρειαζόταν η πρόσκληση, ούτε η έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ