«Επιβεβλημένη κοινωνικά και επιχειρησιακά ενέργεια, προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος», χαρακτηρίζει η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, την μεταφορά της εμπορικής δραστηριότητας από το λιμάνι της Κεραμωτής στο λιμάνι «Φίλιππος Β». Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το λιμάνι Κεραμωτής έχει αγγίξει τα όρια ασφαλούς λειτουργίας του! Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Αναφορικά με το ζήτημα της αναστολής εμπορικής δραστηριότητας στον λιμένα Κεραμωτής, ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας διευκρινίζει, πέραν τυχόν διακινούμενων στρεβλώσεων και προς πλήρη ενημέρωση, τα ακόλουθα: «Δεδομένης της ραγδαίας μετεξέλιξης του οικισμού της Κεραμωτής σε ένα πολυχρηστικό λιμάνι, με έμφαση στις λειτουργίες πορθμείου (άνω των 2 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως), φιλοξενίας αλιευτικών σκαφών, αλλά και αντίστοιχων τουριστικών/αναψυχής, έχει καταστεί σαφές πως η λιμενική εγκατάσταση αρμοδιότητας Ο.Λ.Κ. Α.Ε. έχει αγγίξει τα όρια ασφαλούς λειτουργίας της. Αδιαμφισβήτητα, προέκυψε η αναγκαιότητα ορθολογικής  παρέμβασης. Κατόπιν γραπτών προτάσεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, αλλά και επανειλημμένων πιέσεων από ένα πλήθος επαγγελματιών της Κεραμωτής, η Ο.Λ.Κ. Α.Ε. κατέληξε στην προφανή επιλογή αναστολής της δραστηριότητας μεταφοράς φορτίων από την Κεραμωτή, με ταυτόχρονη μεταφορά τους στον εμπορικό λιμένα «Φίλιππος Β» (πρόκειται για ενέργεια που ήδη υλοποιείται). Κατ’ αυτό τον τρόπο, αφενός απελευθερώθηκε ένας ζωτικός χώρος που ως τώρα δεσμευόταν για τις εμπορικές ανάγκες (πολύ περιορισμένων φορτίων ετησίως) και αφετέρου εξυπηρετούνται ουσιαστικότερα οι λοιπές αναπτυσσόμενες δραστηριότητες της λιμενικής εγκατάστασης. Με προφανή γνώμονα την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των λιμενεργατών της περιοχής, ενημερώνουμε υπεύθυνα κάθε ενδιαφερόμενο πως:

-Οι (περιστασιακά) εργαζόμενοι διατηρούν το σύνολο των δικαιωμάτων τους στον γειτονικό εμπορικό λιμένα «Φίλιππος Β», εφόσον το επιθυμούν να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται και στην κατεύθυνση αυτή ενημερώθηκαν αναλυτικά από την Ο.Λ.Κ. Α.Ε. για τις απαιτούμενες ενέργειες που οφείλουν να προβούν.

-Η απόφαση αυτή τεκμηριώνεται απολύτως επιχειρησιακά, υποστηρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών και των κατοίκων του οικισμού της Κεραμωτής, καθώς επίσης εγγράφεται στον ορθολογικό σχεδιασμό διαχείρισης λιμένων αρμοδιότητας μας, με επίκεντρο την ποθούμενη βιωσιμότητα.

Συμπερασματικά, η αναστολή λειτουργίας μεταφοράς εμπορικών φορτίων στον λιμένα Κεραμωτής αποτελεί μία επιβεβλημένη κοινωνικά και επιχειρησιακά ενέργεια προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ