Ενημερωτική εκδήλωση, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και της ΕΡΓΟΣΕ, για την κατασκευή της (μονής) σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη-Νέα Καρβάλη-Τοξότες, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023, στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Ομιλητής ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., Χρήστος Βίνης, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στο χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου και στην αναπτυξιακή ώθηση που θα δώσει στην βόρεια Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, οι αντιπεριφερειάρχες, Αλέξης Πολίτης (Καβάλας), Αρχέλαος Γρανάς (ανάπτυξης και διεθνών σχέσεων), Κώστας Αντωνιάδης (επιχειρηματικότητας, έρευνας και καινοτομίας), Μιχάλης Αμοιρίδης (υποδομών), οι δήμαρχοι Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης και εκπρόσωποι φορέων της Π.Ε. Καβάλας.

Ο δήμαρχος Καβάλας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ένα πολύ σημαντικό έργο για την Καβάλα, αλλά και για όλη την Ελλάδα, επιτέλους είναι πραγματικότητα. Το επιτέλους δεν το λέω ειρωνικά, το λέω με ενθουσιασμό, διότι εδώ και τριάντα χρόνια ακούμε για σιδηροδρομική σύνδεση, την οποία ποτέ δεν είδαμε. Από την πληροφόρηση που έχουμε, το έργο έχει ήδη χρηματοδοτηθεί. Οι μελέτες από την Νέα Καρβάλη μέχρι τους Τοξότες είναι έτοιμες και το δεύτερο εξάμηνο του 2023, θα αρχίσουν οι εργασίες. Καταλαβαίνετε ότι, η αναβάθμιση του λιμανιού «Φίλιππος Β» μόνον οφέλη έχει για την περιοχή μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ