• Νομίζω, καρντάσια, ότι ο Θίοντορ δεν χρειάζεται «κηδεμόνα», για να διοικήσει και να υλοποιήσει το «όραμα» του για έναν «Σύγχρονο Δήμο». Η παρέμβαση του «Καβαλάρχη» είναι άκομψη και τον εκθέτει στην τοπική κοινωνία.
  • Μπορούσε ο Θίοντορ να απευθυνθεί στον χωρικό αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Αντωνιάδη, ή και στον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, για να ζητήσει τη συνεργασία τους, προκειμένου οι παρεμβάσεις στην Παναγία, την παλιά πόλη της Καβάλας, να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, χωρίς την μεσολάβηση του «Καβαλάρχη».
  • Όπως είναι εκλεγμένος ο «Καβαλάρχης», από τον Καβαλιώτικο λαό, είναι εκλεγμένοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Καβάλας, που δεν ψήφισαν την εισήγηση για την πρόταση του Δήμου, που αφορούσε το περίφημο πρόγραμμα των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Τα θεσμικά όργανα στο δημοκρατικό πολίτευμα, καλώς, ή κακώς, λειτουργούν με βάση την πλειοψηφία. Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν κι αυτοί κρίση και το δικαίωμα να την εκφράζουν ελεύθερα.
  • Κλείνω την παρένθεση, γιατί πιστεύω ότι ο (κριτής) λαός σχημάτισε άποψη για το συγκεκριμένο ζήτημα.
  • Πληροφορήθηκα ότι θα αναβιώσει, το ερχόμενο φθινόπωρο, το δημοσιογραφικό συνέδριο στη Σαμοθράκη. Στη συνάντηση, που έγινε στην Κομοτηνή, η διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Συντακτών της χώρας, συμφώνησαν ότι θα βοηθήσει το νησί και τη δημοσιογραφία.
  • Για τη δημοσιογραφία δεν ξέρω, αλλά για τη Σαμοθράκη θα είναι μία πανελλήνια και διεθνή προβολή. Μήπως είναι ευκαιρία να συζητηθεί και η επανασύνδεση του νησιού με την Καβάλα, ώστε οι συμμετέχοντες στο συνέδριο να έχουν πρόσβαση στη Σαμοθράκη και από το λιμάνι «Απόστολος Παύλος»; Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι την αναβίωση του θεσμού πρέπει να αναθέσουν οι (συν)διοργανωτές στον καλλιτεχνικό διαχειριστή του έθνικ φεστιβάλ Cosmopolis, για αναμορφώσει το συνέδριο, να του δώσει την αίγλη των διεθνών συνεδρίων και να βάλει την πολιτιστική πινελιά του!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ