Ο συνδυασμός «Ο Τόπος της Ζωής μας» εξέδωσε δελτίο Τύπου για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας έτους 2017. Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Στην περασμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016), ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ για το 2017, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Η συζήτηση άρχισε μετά τα μεσάνυχτα, με πολλούς δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας να απουσιάζουν και μετά από πέντε ώρες συζήτησης για άλλα πενήντα θέματα! Είναι προφανές, ότι η δημοτική αρχή προσπάθησε να υποβαθμίσει, όσο περισσότερο μπορούσε, τη συζήτηση. ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2016, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ!
Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΙΔΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ για το 2016 (ανακατασκευή ανοιχτού κολυμβητηρίου, βελτίωση παιδικών χαρών, κατασκευή νέου κυνοκομείου, κατασκευή στεγάστρου στο δημοτικό στάδιο «ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ», επισκευή στέγης κλειστού κολυμβητηρίου, διαμόρφωση «πράσινων αυλών» στα σχολεία), ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ! Ακόμα και στις παρεμβάσεις που αφορούσαν στην ποιότητα ζωής και στην καθημερινότητα των δημοτών κι εκεί, η απόδοση της δημοτικής αρχής ήταν χαμηλή. Ασφαλτοστρώσεις δεν έγιναν, λάμπες δεν υπήρχαν, φθορές στους δρόμους δεν αποκαταστάθηκαν.
Όσον αφορά, όμως, το τεχνικό πρόγραμμα του 2017, ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ προς ένταξη στο νέο Ε.Σ.Π.Α. ΑΝ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ Ε.Σ.Π.Α.;
Στη διάρκεια της συζήτησης, εμείς αναφέραμε συγκεκριμένα παραδείγματα τέτοιων έργων (μεγάλων και μικρών), για τα οποία χρειάζονται μελέτες: αξιοποίηση κάτω νοσοκομείου, παλιού Πρωτοδικείου και πρώην στρατοπέδου «Ασημακόπουλου», αξιοποίηση καπναποθήκης ΤΕΑΥΚΕ και άλλων καπναποθηκών, δημιουργία υποδομών στο Περιγιάλι, βελτίωση υποδομών στην ακτή Καλαμίτσας, βελτίωση υποδομών για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο στο κτίριο του πρώην Σανατορίου, δημιουργία Ναυτικού Μουσείου κ.ά.). Η απάντηση της δημάρχου και των στελεχών της ήταν «αφοπλιστική»: ΜΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!
Αν δεν είναι δικά μας, τότε γιατί τα θεωρεί και η ίδια η δημοτική αρχή ως μεγάλες διεκδικήσεις και γιατί τα έχει συμπεριλάβει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου 2015-2019; Για «μόστρα»; Και γιατί εδώ και δύο χρόνια η δήμαρχος Καβάλας ρίχνει συνεχώς… «ιδέες» για την αξιοποίησή τους; Για την ιστορία, θυμίζουμε μερικές απ’ όσες έχει πει:
Μητροπολιτικό πάρκο, θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων και waterland στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακόπουλου» και… πισινούλες στο στρατόπεδο «Κωτσάλου»! Μέχρι και επενδυτές, μας είπε ότι θα βρει μαζί με τον Στρατό, για να γίνει πεντάστερο ξενοδοχείο στο δικό του κομμάτι!
Ξενοδοχείο ιαματικού τουρισμού στο κάτω νοσοκομείο.
Εστιατόριο, πάρκινγκ, θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων στην καπναποθήκη ΤΕΥΑΚΕ: «Θα κάνουμε «παπάδες»…
Urban Center και μουσείο για τη νομική ιστορία του τόπου μας στο παλιό Πρωτοδικείο.
Ναυτικό Μουσείο στο εντευκτήριο του Ν.Ο.Κ., ή στο Καρνάγιο, ή στην αποθήκη του Τελωνείου στο επιβατικό λιμάνι.
Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο στο πρώην Σανατόριο.
Θαλάσσια επιβατική σύνδεση Παληού-Καλαμίτσας-Καβάλας, αντί της «άχρηστης» περιμετρικής Καβάλας!
«Λαδάδικα» στις καπναποθήκες της πλατείας Μακέδου!
Για να σταματήσει, λοιπόν, η δήμαρχος να λέει «ό,τι της κατέβει στο κεφάλι» και για να γίνει, επιτέλους, μία σοβαρή συζήτηση για τις προτεραιότητες σε έργα που πρέπει να βάλουμε, είναι επείγουσα ανάγκη ο Δήμος να προβλέψει μελέτες, από τις οποίες θα προκύψουν τα πιθανά έργα προς ένταξη στο νέο Ε.Σ.Π.Α.
Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους Δήμους θα είναι μεγάλος και η δημοτική αρχή δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται αυτό και να προετοιμάζεται κατάλληλα. Δυστυχώς, και στο τεχνικό πρόγραμμα του 2017 μοιάζει να έχει βάλει χαμηλά τον πήχη…».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ