Η συνεργασία των Επιμελητηρίων Καβάλας, Ημαθίας και Κορίνθου επισημοποιήθηκε με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας και αδελφοποίησης, από τις πόλεις στα «βήματα του αποστόλου Παύλου». Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, στην πρόσφατη συνεδρίαση της διευρυμένης διοικητικής επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στην Κόρινθο, υπογράφηκε η αδελφοποίηση των τριών Επιμελητηρίων. Το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει δράσεις για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στα «βήματα του αποστόλου Παύλου». Η συνεργασία προβλέπει την από κοινού εκμετάλλευση συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων, για την προώθηση και προβολή του θρησκευτικού τουρισμού, με σκοπό την προσέλκυση Ελλήνων, αλλά και ξένων επισκεπτών στα μοναδικά και πολύ αξιόλογα θρησκευτικά σημεία.

Επίσης, ένας από τους σημαντικότερους στόχους, είναι η πραγματοποίηση πολιτιστικών διαδρομών από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στο πλαίσιο της αναγνωρισμένης διαδρομής από την Ευρωπαϊκή Ένωση, «τα βήματα του αποστόλου Παύλου».

Το εγχείρημα έτυχε της άμεσης αποδοχής και ευλογίας των μητροπόλεων των πόλεων, που από την πρώτη στιγμή ενίσχυσαν την προσπάθεια. Στο αμέσως προσεχές διάστημα, αναμένεται η διεύρυνση και ενίσχυση της προσπάθειάς, με την συμμετοχή των Επιμελητηρίων Θεσσαλονίκης, Σερρών και Αθήνας, πόλεις από τις οποίες πέρασε ο απόστολος Παύλος, αφήνοντας το αποτύπωμα του στην διδασκαλία για την διάδοση του χριστιανισμού στην Ευρώπη. «Ενώνουμε δυνάμεις και συνεργαζόμαστε, προκειμένου να αναδείξουμε τον θρησκευτικό πλούτο των περιοχών, όπου ο απόστολος των εθνών δίδαξε τον χριστιανισμό, στοιχείο που μας ενώνει και μας βοηθάει, με στοχευμένες δράσεις, να προβάλλουμε τις πόλεις μας ως σημεία έντονου θρησκευτικού ενδιαφέροντος», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ