• Πέντε ανεξαρτητοποιήσεις και μία διαγραφή, καρντάσια, στη διάρκεια μιας θητείας, δεν είναι εύκολο πράγμα να το διαχειριστεί ο επικεφαλής ενός συνδυασμού, που ασκεί μάλιστα τη διοίκηση.
  • Αναφέρομαι στη δήμαρχο Καβάλας, η οποία αντιμετώπισε με αξιοσημείωτη νηφαλιότητα τις αποχωρήσεις έξι συνεργατών της από την ομάδα της πλειοψηφίας (Λυχούνα, Παπαντίδη, Ξανθόπουλου, Φιλιππίδη, Μπαλτζίδου, Μαυρίδη).
  • Σε άλλες περιπτώσεις, η αποχώρηση κι ενός, μόνο, μέλους, θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη λειτουργία της ομάδας. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, «δεν άνοιξε μύτη»! Θα έλεγε κάποιο καρντάσι, ότι τα «διαζύγια ήταν βελούδινα»!
  • Η λειτουργία της διοίκησης του Δήμου δεν κλονίστηκε. Οι σύμβουλοι που αποχώρησαν, όσοι κατείχαν σημαντικές διοικητικές θέσεις, αντικαταστάθηκαν με επιτυχία, αν και οι επιλογές της δημάρχου είναι περιορισμένες.
  • Η Δήμητρα κατάφερε να διατηρήσει την ισορροπία μέσα στην ομάδα και η δυσαρέσκεια μερικών μελών της, δεν εκδηλώθηκε σε βάρος του διοικητικού έργου. Ακόμα και στην περίπτωση του Μισέλ, «αναγκάστηκε» να τον διαγράψει από μέλος της ομάδας, διότι έπαψε να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Είμαι βέβαιος ότι αν ο Μισέλ συνέχιζε να εμφανίζεται στις συνεδριάσεις, δεν θα τον διέγραφε, αλλά θα τον άφηνε να ανεξαρτητοποιηθεί. Εκείνος, όμως, αντί για την ανεξαρτητοποίηση, επέλεξε να απαξιώσει τον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και τους πολίτες που τον τίμησαν με τη ψήφο τους!
  • Οι ανεξαρτητοποιήσεις συμβούλων, είναι μία ακόμα κρίση που διαχειρίστηκε η δήμαρχος στη θητεία της, με τρόπο που η κατάσταση δεν οδηγήθηκε στα άκρα. Ίσως κάποιος άλλος στη θέση της, να έδειχνε πολύ σκληρό πρόσωπο και ενόψει των εκλογών, να έστελνε μήνυμα προς τους πολίτες, ότι αντιμετωπίζει τις κρίσεις με δυναμισμό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ