Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς του Δήμου Καβάλας, ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων, η πραγματοποίηση μιας κοινής, πολύ σοβαρής, μουσικής εκδήλωσης του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και του Ροταριανού Ομίλου “Νεάπολις” (της μοναδικής με εισιτήριο), τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την αγορά ενός μηχανήματος υπερήχων καρδιάς για να γίνει δωρεά στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας. Ρωτήσαμε τίνος ήταν η ιδέα για την αγορά και μας απάντησαν ότι ήταν ιδέα κοινή που συμφωνήθηκε από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, μαζί με τον Ροταριανό Όμιλο “Νεάπολις”.

Σε παρέμβασή της η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, δήλωσε, ότι αν ρωτούσαμε εκείνη, θα έλεγε πως θα προτιμούσε αυτά τα έσοδα να πάνε για να ενισχύσουν, έστω συμβολικά, τους απολυμένους πρώην εργαζόμενους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Νομίζουμε, ότι η δήλωση αυτή της Δημάρχου ήταν τουλάχιστον ατυχής, δεδομένου ότι ακόμη κι αν γεμίσει το θέατρο OSCAR, με 12 ευρώ εισιτήριο, ο κάθε απολυμένος θα πάρει 20 ευρώ. Βεβαίως, εκτιμούμε την πρόθεση της Δημάρχου, και είναι αρκετή ακόμη και η σκέψη της, ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν οικογενειακό εισόδημα εδώ και επτά μήνες και βρίσκονται σε πολύ κακή οικονομική και ψυχολογική κατάσταση εν όψει των Χριστουγέννων.

Ανάλογη πρωτοβουλία είχε, προφανώς χωρίς να το πολυσκεφτεί και ο Αντιπρόεδρος της ομάδας μπάσκετ “Καβάλα B.C.”, Βαγγέλης Παππάς και είχε διαθέσει τα έσοδα ενός φιλικού αγώνα της ομάδας, στους εργαζόμενους της ΒΦΛ. Και τότε, είχαμε γράψει ανάλογα, για πρωτοβουλία χωρίς νόημα, παρά μόνο ως συμβολική κίνηση. Ωστόσο, νομίζουμε, ότι ένα τέτοιο μηχάνημα, για υπερήχους καρδιάς, θα ήταν πολύτιμο για την Καρδιολογική Κλινική Καβάλας, και θα βοηθούσε να σωθούν, ίσως, κάποιες ζωές συμπολιτών.

Δεδομένου, ότι η Δήμαρχος είναι γιατρός και μάλιστα με σταδιοδρομία στο Νοσοκομείο Καβάλας, θα γνωρίζει πολύ καλύτερα από μας, την δυσκινησία των υπηρεσιών στην χρηματοδότηση και προμήθεια τέτοιου εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Καβάλας. Για το λόγο αυτό, νομίζουμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θα πρέπει να ενθαρρύνονται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ