-Επειδή έχουμε ένα «κενό» στην ενημέρωση, αναμένουμε από τον δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη, να ανακοινώσει αν έγινε, τελικά, δεκτή η πρόταση του Δήμου Καβάλας προς το ελληνικό δημόσιο, για συνεκμετάλλευση του παλιού κτιριακού συγκροτήματος του Γενικού Νοσοκομείου απέναντι από το καρνάγιο. Το Υπουργείο οικονομικών, συγκεκριμένα, εξέταση την προγραμματική σύμβαση και δέχτηκε να την υπογράψει, για να «ανοίξει ο δρόμος» της αξιοποίησης των εγκαταλελειμμένων κτιρίων;

-Πιθανόν ο δήμαρχος να μιλήσει για το ζήτημα αυτό στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, στο πλαίσιο της τελευταίας επίσκεψης που έκανε στην Αθήνα, όπου διερεύνησε τη δυνατότητα εκμετάλλευσης του ακινήτου με Σ.Δ.Ι.Τ. (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).

-Χωρίς την υπογεγραμμένη προγραμματική σύμβαση, πως θα προχωρήσει η αξιοποίηση μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.; Τόσα χρόνια ακούγονται και γράφονται πολλά για τη νέα χρήση του ακινήτου, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ποια θα είναι αυτή. Στο πέρασμα των ετών άλλαξε τρεις φορές η δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας, αλλά δεν υπάρχει «κοινή γραμμή» με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Έτσι, ο κάθε δήμαρχος διαχειρίζεται το θέμα όπως νομίζει και θέλει, αφού δεν δεσμεύεται από την απόφαση της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων. Στο ίδιο «μονοπάτι» βαδίζει και ο νυν δήμαρχος, ο οποίος σκέφτηκε να εξετάσει και την επιλογή Σ.Δ.Ι.Τ., την οποία θα παρουσιάσει, μάλλον, ως δική του πρωτοβουλία. Ο γενικότερος χειρισμός του προβλήματος δείχνει ερασιτεχνισμό, που δίνει την ευκαιρία στην πλευρά του ελληνικού δημοσίου να κερδίζει χρόνο.

-Εάν το Υπουργείο οικονομικών συμφωνεί με την προγραμματική σύμβαση, πρέπει να υπογραφεί αμέσως, για να μη χάνονται πολύτιμες ημέρες. Μέσω του Υπουργείου επενδύσεων, επίσης, να γίνει διαγωνισμός ενδιαφερόμενων επενδυτών, για την μετατροπή του πρώην νοσοκομείου σε σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία θα ενισχύσει τον αριθμό των κλινών στην πόλη και θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της. Δεν γίνεται να χρονοτριβούμε άλλο. Τα κτίρια θα αρχίσουν να παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα από την εγκατάλειψη και τότε, δεν θα είναι δυνατή η επαναχρησιμοποίηση τους, αλλά θα μπορούν μόνο να κατεδαφιστούν!

-Στο επόμενο ταξίδι στην Αθήνα, επομένως, ο δήμαρχος πρέπει να φέρει πίσω υπογεγραμμένη την προγραμματική σύμβαση και να ανακοινώσει την ημερομηνία έναρξης του (διεθνή) διαγωνισμού εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το ακίνητο. Δεν πρέπει να περάσει μία ακόμα θητεία δημοτικής Αρχής χωρίς να κλείσει το ζήτημα αυτό. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Έχει την πολιτική βούληση η σημερινή κεντρική διοίκηση να βάλει τέλος στο «σίριαλ» της αξιοποίησης του παλιού νοσοκομείου Καβάλας; Αν δεν έχει, θα κριθεί στις ερχόμενες εθνικές εκλογές από τον Καβαλιώτικο λαό.

-Επ’ ευκαιρία, θέλουμε να πιστεύουμε πως έως το ερχόμενο καλοκαίρι θα γίνει η αμφιδρόμηση του τμήματος της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού που βρίσκεται μπροστά από το ακίνητο, για να αποκατασταθεί (εν μέρει) η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων προς την ανατολική έξοδο της πόλης και αντιστρόφως.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ