-Θέλω να καθησυχάσω τον Βασίλη Λιόγκα, ότι η ακτή «Καλαμίτσα» δεν θα γίνει μπιτσόμπαρο και ότι οι κάτοικοι δεν θα «εκτοπιστούν» από την ακτή. Παρεμπιπτόντως, έως το τέλος Αυγούστου, η δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας είχε την δυνατότητα να ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση υπέρ της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου, για την κυριότητα της ακτής. Άσκησε την έφεση ο Θίοντορ; Ή έκανε την «πάπια», όπως και στην εκδίκαση της προσφυγής από την ΕΤ.Α.Δ.;

-Εκείνο που προέχει, Βασίλη καρντάσι, είναι να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ακτής. Μετά από αυτό, πρέπει να κατεδαφιστούν τα αναχρονιστικά, παράνομα και επικίνδυνα κτίσματα που βρίσκονται μέσα στην ζώνη αιγιαλού. Η ΕΤ.Α.Δ. απέδειξε, από το 2015 που έληξε η συμφωνία με τον Δήμο Καβάλας, ότι δεν ενδιαφέρεται για την κατάσταση της «Καλαμίτσας». Θέλει να εκμεταλλευτεί την αφέλεια (χρησιμοποιώ μία ήπια λέξη) του Θίοντορ, για να «φορτώσει» την συντήρηση στον Δήμο Καβάλας και συγχρόνως να εισπράττει ετήσιο ενοίκιο και το 50% από τα έσοδα από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

-Πιστεύω ότι θα συμφωνήσεις, Βασίλη καρντάσι, πως εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, πρέπει να προσελκύσει η ακτή και επισκέπτες. Και νέους ανθρώπους. Επομένως, πρέπει να υπάρχουν δραστηριότητες που να απευθύνονται και στην νεολαία. Δεν θα έλεγα όχι στην λειτουργία ενός μπιτσόμπαρου, με τους όρους που θα βάλει η (νέα) δημοτική Αρχή. Δηλαδή, με συγκεκριμένο αριθμό ομπρελών και ξαπλώστρων, μουσική σε κανονική ένταση, κ.λπ. Αν ο ενοικιαστής, γιατί θα το εκμισθώσει ο Δήμος, «ξεφύγει», η δημοτική Αρχή θα έχει το δικαίωμα να διακόψει την συμφωνία και να κάνει νέο διαγωνισμό.

-Μη λησμονείς, Βασίλη καρντάσι, ότι ο Δήμος Παγγαίου δεν έχει δημοτική αστυνομία, για να ελέγχει τα μπιτσόμπαρα στους Αμμολόφους. Ενώ, η δημοτική αστυνομία μπορεί να ελέγχει την ακτή «Καλαμίτσα» και τις άλλες δημοτικές παραλίες, για να επικρατεί νομιμότητα και ευταξία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ