Στελέχη εταιρειών κρουαζιέρας ξεναγήθηκαν στους Φιλίππους, το πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων και το Βαπτιστήριο της αγίας Λυδίας

0

Σύσκεψη για την χάραξη στρατηγικής σχετικής με την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, παρουσία εκπροσώπων της Ο.Λ.Κ. Α.Ε., της κοινωφελούς επιχείρησης «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», του Δήμου Καβάλας, του Επιμελητηρίου και του Λιμενικού Σώματος. Στην συζήτηση συμμετείχαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της Marine Operations Celebrity Cruises Inc, Capt. Μανώλης Αλευρόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της Five Senses Consulting και σύμβουλος ανάπτυξης κρουαζιέρας για τον τουρισμό στην Καβάλα, Ιωάννης Μπρας.

Την κοινωφελή επιχείρηση «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» εκπροσώπησε  ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αγγελίδης, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, που η σύμπραξη των τριών φορέων, του Ο.Λ.Κ., της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Δήμου Καβάλας και του Επιμελητηρίου, για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, αποδίδει καρπούς. Επίσης, η σύμπραξη με τον σύμβουλο κρουαζιέρας, είναι σε πολύ καλό δρόμο και ελπίζουμε ότι το 2022 θα έχουμε αποτελέσματα. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε μαζί μας τον αντιπρόεδρο της Marine Operations Celebrity Cruises Inc. Με ευθύνη της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» οργανώσαμε fam trip σε χαρακτηριστικά σημεία του Δήμου, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν προορισμούς για τις εκδρομές των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων, όπως είναι ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, το Βαπτιστήριο της αγίας Λυδίας και το πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων».

Ο πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» αναφέρθηκε ακόμα στην άψογη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και στην αναβάθμιση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος τόσο σε επίπεδο ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, όσο και σε επίπεδο υποδομών, ξεκαθαρίζοντας ότι για την διοίκηση της κοινωφελούς επιχείρησης, ο τομέας του τουρισμού και συνεπώς και της κρουαζιέρας, αποτελεί προτεραιότητα προς όφελος της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος, σημείωσε ότι ανάλογες προσπάθειες για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και την προσέλκυση εταιριών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον. Ακολούθησε περιήγηση σε χαρακτηριστικά σημεία του Δήμου Καβάλας, στο πλαίσιο της προσπάθειας να συνδεθεί στην συνείδηση των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων ο προορισμός «Καβάλα» με την ιστορία, την φυσική ομορφιά και τα προϊόντα τα οποία παράγει ο τόπος, αλλά και με τον θρησκευτικό και τον ιαματικό τουρισμό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ