«Ζείτε στην Καβάλα και θέλετε να χρησιμοποιείτε το αστικό λεωφορείο για τις μετακινήσεις σας; Μήπως πρόκειται να έρθετε στην πόλη και δεν ξέρετε καν ποιες είναι οι στάσεις; Τότε, σίγουρα πρέπει να κατεβάσετε αυτή την εφαρμογή! Σας δείχνει κάθε πότε έρχεται αστικό λεωφορείο στη στάση που επιθυμείτε, καθώς και που βρίσκεται η στάση και πόσο μακριά είναι από εσάς. Αυτά και πολλά άλλα», αναφέρει ο Νίκος Μπελεγρίνος για την «έξυπνη» εφαρμογή που σχεδίασαν δύο σπουδαστές του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή αυτή δημιουργήθηκε από δύο σπουδαστές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής. Η ιδέα προήλθε όταν ένα απόγευμα οι δύο σπουδαστές συζητούσαν για το τι έλειπε από την πόλη της Καβάλας. Η έλλειψη ήταν στον τομέα της ψηφιακής τηλεματικής κι αυτό που χρειάζονταν οι περισσότεροι, ήταν να γνωρίζουν πότε περνάει το επόμενο αστικό λεωφορείο στη στάση τους, για να μη χρειάζεται να περιμένουν μεγάλα χρονικά διαστήματα, παρά τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες. Αρχικά, ο Γιώργος Μ. μοιράστηκε την ιδέα του με τον Γιώργο Κ.

Αφού ήρθαν σε συμφωνία μεταξύ τους και με τον τοπικό Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών (ΚΤΕΛ Αστικών Συγκοινωνιών) άρχισαν την υλοποίηση της ιδέας. Για να υλοποιηθεί τους πήρε πολύ καιρό και πολλές επιδιορθώσεις, για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στο απώτερο μέλλον. Όταν η δημιουργία της εφαρμογής τελείωσε, προωθήθηκε στο Play Store, για να την μοιραστούν δωρεάν με τον υπόλοιπο κόσμο. Η ολοκλήρωση της εφαρμογής είναι γεγονός και μπορούν να την βρούνε όλοι στο Google Play Store πληκτρολογώντας οτιδήποτε σχετικό με τις «Αστικές Συγκοινωνίες Καβάλας», ή ακολουθώντας τον σύνδεσμο http://bit.ly/gk-utok.

Ειδικότερα, μπορείτε να δείτε δεδομένα όπως:

– Διαδρομές για κάθε γραμμή αστικού λεωφορείου

– Πλήρως αντιστοιχισμένες διαδρομές για εύκολη πλοήγηση από τους χρήστες

– Πλήρες χρονοδιάγραμμα για προγραμματισμένες εκκινήσεις κάθε γραμμής

– Άνετο πάνελ αναζήτησης, για να βρείτε τη βέλτιστη στάση και προσαρμόσιμη ώστε να εντοπίσετε όλες τις στάσεις κοντά στην τοποθεσία σας

Την τηλεματική διαχείριση και μηχανογράφηση ανέλαβε ο Γιώργος Μπίρκα, ενώ την ανάπτυξη εφαρμογής ο Γιώργος Κανέλλης, με υλοποίηση μέσω του Android Studio.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ