Ο Ορφέας Ξάνθης αποδείχτηκε “σκληρό καρύδι” για την ομάδα του Α.Ο. “Καβάλα” στο πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου του 1ου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας. Σε δύο παιχνίδια κατάφερε να αποσπάσει ισάριθμες ισοπαλίες. Στο παιχνίδι του α΄ γύρου, στο “Βερούλειο” δημοτικό γήπεδο, πήρε την ισοπαλία με σκορ 0-0, ενώ το απόγευμα της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2017, στην έδρα του, αναδείχτηκε ισόπαλος με την ομάδα της Καβάλας με σκορ 1-1. Ο Γιάννης Καλιβωκάς, στην πρώτη εμφάνισή του στην αρχική ενδεκάδα (λόγω απουσίας του Σάββα Τουμανίδη), έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Καβάλας με ωραία κεφαλιά στο 11ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γρηγόρη Κιζιρίδη.
Πριν, όμως, ο Α.Ο.Κ. καταφέρει να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού, δέχτηκε γρήγορα, στο 18ο λεπτό, το τέρμα της ισοφάρισης. Για μία ακόμα φορά, η τύχη ήταν σκληρή με την ομάδα της Καβάλας, αφού το τέρμα προήλθε από στατική φάση (φάουλ). Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά προς την εστία, ο Κώστας Συριτούδης γλίστρησε, έχασε την ισορροπία του, αλλά πέφτοντας στο έδαφος κατάφερε να την αποκρούσει με το αριστερό χέρι. Ο Μελισσόπουλος, που καραδοκούσε, πήρε την απόκρουση και με πλασέ, από κοντά, την έστειλε στα δίχτυα.
Η ισοφάριση προκάλεσε εκνευρισμό στους παίκτες της Καβάλας και λίγα λεπτά μετά τα μέσα του α΄ ημιχρόνου κι ενώ η μπάλα βρισκόταν μακριά, ο Γρ. Κιζιρίδης είχε αψιμαχία με τον αρχηγό της γηπεδούχου ομάδας, Μαλαδένη και ο διαιτητής, αφού συμβουλεύτηκε τον βοηθό του, απέβαλε αμφότερους. Στο β΄ ημίχρονο, η ομάδα της Καβάλας είχε την κατοχή της μπάλας περισσότερο χρόνο, πίεσε την αντίπαλη ομάδα, αλλά δεν δημιούργησε την κλασική ευκαιρία για να σκοράρει πάλι. Ο Ορφέας Ξάνθης “έδωσε χώρο” στον Α.Ο.Κ. και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των παικτών του στις αντεπιθέσεις, “πρεσάροντας” από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, όταν και όπως έπρεπε.
Καθώς ο χρόνος κυλούσε, η κόπωση γινόταν πιο εμφανής στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Ο Ορφέας Ξάνθης υποχρεώθηκε να αγωνιστεί στα τελευταία λεπτά με εννέα ποδοσφαιριστές, αφού αποβλήθηκε ο σκόρερ Μελισσόπουλος, για τράβηγμα της φανέλας του συνεπίθετου, Αλέξη Μελισσόπουλου, ο οποίος επανεμφανίστηκε σε παιχνίδι με τον Α.Ο.Κ., έπειτα από διαδοχικούς τραυματισμούς. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1, αποτέλεσμα που ικανοποίησε περισσότερο τη γηπεδούχο ομάδα. Να σημειώσουμε, ακόμα, ότι με υπόδειξη του διαιτητή, προς το τέλος του παιχνιδιού, αποβλήθηκε από τον πάγκο ο προπονητής του Α.Ο.Κ., Άγγελος Διγκόζης, για συνεχόμενες διαμαρτυρίες.
Η ομάδα της Καβάλας αγωνίστηκε με τους: Συριτούδη, Μπαντάνη, Κυριακίδη, Τέλο, Καλιβωκά, Σταματόπουλο, Κιζιρίδη, Μπλιο, Ζυγκερίδη, Πτηνόπουλο, Λίτσκα (Μελισσόπουλο, Τζιτζιφάκο).
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Απόλλων Καλαμαριάς-Νέστος Χρυσούπολης 4-0, Λαγκαδάς-Δόξα Δράμας 0-1, Μακεδονικός Φούφα-Α.Ο. Καρδίας 3-0, Καμπανιακός-Εορδαϊκός 5-0, Δόξα Προσκυνητών-Απόλλων Παραλιμνίου 2-1, Αλμωπός Αριδαίας-Α.Ε. Ποντίων Βατολάκκου 3-0(χωρίς αγώνα).
Η βαθμολογία
Δόξα Δράμας 39, Απόλλων Καλαμαριάς 37, Λαγκαδάς 34, Νέστος Χρυσούπολης 27, Καμπανιακός 23, Ορφέας Ξάνθης 22, Καβάλα 21, Αλμωπός Αριδαίας 20, Απόλλων Παραλιμνίου 19, Μακεδονικός Φούφα 18, Νάουσα 18, Α.Ο. Καρδίας 18, Δόξα Προσκυνητών 14, Εορδαϊκός 10, Α.Ε. Ποντίων Βατολάκκου (αποχώρησε από το πρωτάθλημα).
Η ερχόμενη αγωνιστική ημέρα (Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017)
Καβάλα-Μακεδονικός Φούφα, Νάουσα-Αλμωπός Αριδαίας, Δόξα Δράμας-Ορφέας Ξάνθης, Απόλλων Παραλιμνίου-Λαγκαδάς, Καμπανιακός-Απόλλων Καλαμαριάς, Εορδαϊκός-Δόξα Προσκυνητών, Α.Ο. Καρδίας-Α.Ε. Ποντίων Βατολάκκου 3-0(χωρίς αγώνα).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ