Η σύμβαση που είχε κάνει ο τότε Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής με τον ιδιοκτήτη του κινηματογράφου OSCAR, έληξε πριν από μερικούς μήνες. Να θυμίσουμε, ότι ο χώρος είναι ενοικιαστεί με 4.000 ευρώ το μήνα και η εφημερίδα μας είναι αντιδράσει ιδιαίτερα έντονα. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου, μείωσε το μίσθωμα στο μισό και με το ενοίκιο αυτό, έληξε και η σύμβαση. Ο χώρος αυτός, όπως μας δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Καλανταρίδης, χρησιμοποιείται από όλους τους φορείς του Δήμου, πολλές φορές το χρόνο, αλλά και διατίθεται σε Συλλόγους και Οργανώσεις που διοργανώνουν εκδηλώσεις.

Είναι ο μόνος χώρος με τη δυνατότητα φιλοξενίας τόσων ατόμων (νομίζουμε 350) στην Καβάλα, εκτός βέβαια από την αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου. Η αίθουσα αυτή, έχει τόση ζήτηση που είναι κλεισμένες όλες οι ημερομηνίες εκδηλώσεων για πολλούς μήνες. Έτσι, καθίσταται αναγκαία η εκμίσθωση μιας αίθουσας τέτοιων δυνατοτήτων και αφού δεν υπάρχει άλλη, προφανώς ο Δήμος στοχεύει στην εκμίσθωση της ίδιας αυτής αίθουσας του OSCAR. Η απ’ ευθείας, βέβαια, ενοικίαση απαγορεύεται και για το λόγο αυτό, είχε ξεκινήσει δημόσιος διαγωνισμός και ενδιαφέρον έδειξε ο εν λόγω ιδιώτης.

Επειδή υπήρχε κάποιο πρόβλημα στη διακήρυξη, ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί  το επόμενο διάστημα, με τιμή εκκίνησης του μειοδοτικού διαγωνισμού γύρω στα 2.100 ευρώ το μήνα. Όπως μας δήλωσε ο Αντιδήμαρχος, ήδη υπάρχουν πολλά αιτήματα από Συλλόγους και φορείς για τη χρήση της αίθουσας αυτής για εκδηλώσεις, αλλά βέβαια δεν μπορεί να δοθεί, αφού η σύμβαση έληξε και δεν έχει τη χρήση της ο Δήμος.

Φωτο αρχείου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ