Η εφαρμογή του προγράμματος υποχρεωτικής διετούς προσχολικής εκπαίδευσης, από τον Σεπτέμβριο 2018, δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει τη ροή των αιτήσεων για εγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας. «Βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, ιδιαίτερα στα βρέφη», σημείωσε η Έλσα Αυλωνίτου, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής του Νομικού Προσώπου «Κοινωνική Αλληλεγγύη-Προσχολική Αγωγή» του Δήμου Καβάλας, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 στο Δημαρχείο, με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών για τρία ζητήματα.

Το πρώτο αφορά στη μεγάλη γιορτή για τη λήξη της περιόδου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, που θα γίνει το απόγευμα (ώρα έναρξης 7) της Τετάρτης 20 Ιουνίου 2018 στο πάρκο Φαλήρου, με τη συμμετοχή, για πρώτη φορά, όλων των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου. Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Μαρία Φραντζεσκάκη, δήλωσε βέβαιη, ότι το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους, ενώ ευχαρίστησε, ιδιαιτέρως, για τη συνδρομή τους το προσωπικό των παιδικών σταθμών και του Δήμου Καβάλας, αλλά και τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, για την παραχώρηση του πάρκου Φαλήρου.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος ημερήσιας απασχόλησης παιδιών και φέτος το καλοκαίρι. Όπως ειπώθηκε, τα παιδιά που θα εγγραφούν, θα φιλοξενηθούν στο κτίριο του 15ου δημοτικού σχολείου και πολύ πιθανό και σ’ εκείνο του 10ου δημοτικού σχολείου. Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως και τις 25 Ιουνίου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Νομικού Προσώπου στο Βύρωνα, ή στην ιστοσελίδα www.KapaKavala.gr.

Τέλος, ενημέρωση έγινε και για το πρόγραμμα εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στις εργαζόμενες μητέρες, εγγράψουν δωρεάν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας για την περίοδο 2018-2019. Οι γονείς πρέπει να βεβαιωθούν ότι είναι δικαιούχοι του προγράμματος στον ιστότοπο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), στην οποία και θα υποβάλλουν (ηλεκτρονικά) τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας μπορεί να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους στη συγκέντρωση των δικαιολογητικών και στη συμπλήρωση της αίτησης, η οποία πρέπει να υποβληθεί εγκαίρως, τουλάχιστον έως τις 25 Αυγούστου 2018, προκειμένου ο Δήμος Καβάλας να προετοιμαστεί για την κατανομή των παιδιών (70% μέσω του προγράμματος και 30% εκτός προγράμματος).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ