-Η ομάδα νέων (Κ22) της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας «ζευγάρωσε» τις νίκες επί του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» στο πρωτάθλημα ανδρών της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (σ.σ. λεπτομέρειες στο σχετικό ρεπορτάζ) και απέκτησε προβάδισμα για την συμμετοχή στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Είναι πιθανό, επομένως, να αγωνιστεί στα πλέι οφ, να φτάσει στον τελικό αγώνα και να κατακτήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας και την άνοδο στην Γ΄ εθνική κατηγορία. Δεν αποκλείεται, δηλαδή, σε δύο έτη, να δούμε «οικογενειακό εμφύλιο» μεταξύ της original «Ένωσης» και της ομάδας νέων (Κ22)! Μην ρωτήσετε σε ποια κατηγορία, αυτό θα αποφασίσει ο «ισχυρός άνδρας» του συλλόγου, Βαγγέλης Παππάς.

-Πέρα από το χιούμορ, ο Βαγγέλης Παππάς οφείλει μία καλή απάντηση στους γονείς των παιδιών, που δεν αγωνίστηκαν ούτε ένα δευτερόλεπτο στο παιχνίδι με τον Α.Ο.Κ. και στα προηγούμενα παιχνίδια με τους Καβαλιώτικους συλλόγους. Ο coach Λαμπρόπουλος χρησιμοποίησε επτά παίκτες και στηρίχτηκε, κυρίως, στους παίκτες που την προηγούμενη ημέρα (Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022) έπαιξαν απέναντι στην ομάδα του Παπάγου για το πρωτάθλημα της Elite League. Ο Στέλιος Απαζίδης (20 λεπτά), ο Σάββας Πεχλιβανίδης (14 λεπτά), ο Πρόδρομος Ταχυρίδης (14 λεπτά) και ο Μάριος Τσέλλος (35 λεπτά), σκόραραν τους 66 από τους 81 πόντους και ήταν ο βασικός παράγοντας που έδωσε την νίκη στην «Ένωση» απέναντι στον Α.Ο.Κ. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, τι έχουν να κερδίσουν οι προαναφερθέντες παίκτες, που αγωνίζονται στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Elite League (πρώην Α2 εθνική κατηγορία), παίζοντας (και) στο περιφερειακό πρωτάθλημα, τρεις κατηγορίες χαμηλότερα, με αντιπάλους ερασιτέχνες παίκτες.

-Στην «Ένωση» αντιλαμβάνονται λανθασμένα την έννοια της αναπτυξιακής ομάδας. Πλην του Μ. Τσέλλου και του Στ. Απαζίδη, οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας Κ22 έχουν ελάχιστο έως καθόλου χρόνο συμμετοχής στην α΄ ομάδα. Και ακόμα χειρότερα, τα παιδιά που δεν μπορούν να βρούνε θέση στην α΄ ομάδα, δεν αγωνίζονται ούτε ένα δευτερόλεπτο με την «αναπτυξιακή» ομάδα, παρά μόνο παίρνουν χρόνο συμμετοχής όταν αντίπαλες δεν είναι οι Καβαλιώτικες ομάδες. Αλήθεια, τι θα κερδίσει η Ε.Κ. Καβάλας αν η ομάδα Κ22 κατακτήσει το πρωτάθλημα της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ., αλλά δεν αναδείξει ούτε έναν Καβαλιώτη καλαθοσφαιριστή στο πρωτάθλημα της Elite League;

-Είμαστε βέβαιοι, πως αν η «αναπτυξιακή» ομάδα της Ε.Κ. Καβάλας συμμετείχε σε ένα πρωτάθλημα των ομάδων Κ22 της Elite League, o Βαγγέλης Παππάς και ο coach Λαμπρόπουλος, δεν θα έκαναν επιλογή των παιχνιδιών που θα χρησιμοποιήσουν τους παίκτες της α΄ ομάδας, όπως κάνουν στο πρωτάθλημα της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. Θα ήταν υποχρεωμένοι να δουλέψουν και να παρουσιάσουν μία ανταγωνιστική αναπτυξιακή ομάδα στο πρωτάθλημα των ομάδων Κ22 της Elite League. Τους τελευταίους μήνες, η Ε.Κ. Καβάλας εκμεταλλεύεται τους παίκτες που απέκτησε για να συγκροτήσει την ομάδα της Elite League, για να νικήσει σε στοχευμένα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. Κι αυτό, φίλτατε Ευάγγελε Παππά, δεν είναι στο πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι» (fair play). Να είσαι σίγουρος ότι θα επανέλθουμε, αν συνεχιστεί αυτή η πρόκληση.

-Υ.Γ. Εάν η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) θέλει, πραγματικά, να δώσει έμφαση στον αναπτυξιακό τομέα, μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα του ποδοσφαίρου. Δηλαδή, να υποχρεώσει τα σωματεία της Basket League και της Elite League να έχουν ομάδες Κ22, οι οποίες θα συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα.

-Υ.Γ.2 Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι στο παιχνίδι με την Αγία Βαρβάρα (στην Καλαμίτσα), ο coach Λαμπρόπουλος, δεν θα χρειαστεί την ενίσχυση και των δύο Αμερικανών παικτών της α΄ ομάδας της Ε.Κ. Καβάλας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ