• Με ανησυχεί, καρντάσια, ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τον Θοδωρή Γκόνη, οι δύο βασικοί παράγοντες της διοίκησης του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καβάλας, δηλαδή ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος.
  • Ο πρόεδρος, Σωκράτης Μποζούδης, χαρακτήρισε τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. «μεγαθήριο του πολιτισμού», ενώ ο αντιπρόεδρος, Βαγγέλης Καμπουρίδης, ο οποίος, σημειωτέον, είναι πρόεδρος στον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, του είπε να κάνει ότι θέλει, γιατί απλά είναι ο Γκόνης!
  • Πως θα συνεργαστούν οι συγκεκριμένοι διοικητικοί παράγοντες με ένα καλλιτέχνη, που εκτελεί αμειβόμενη υπηρεσία στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (και όχι σε κάποιο θίασο, ή ιδιωτικό θεατρικό οργανισμό), τον οποίο έχουν θεοποιήσει; Η φράση: «κάνε ότι θέλεις, γιατί είσαι ο Γκόνης», είναι «λευκή επιταγή». Οφείλει να γνωρίζει, ωστόσο, ο Βαγγέλης Καμπουρίδης, που την είπε, ότι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο δεν είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος, ή μία λέσχη πολιτών που έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες. Διαχειρίζεται χρήματα, από την επιχορήγηση του Δήμου Καβάλας, δηλαδή από το υστέρημα των δημοτών, για να επιτελεί ένα σημαντικό ρόλο, που είναι η θεατρική διαπαιδαγώγηση και ψυχαγωγία του Καβαλιώτικου λαού.
  • Εάν θέλει τον Θοδωρή Γκόνη τόσο πολύ, μπορεί να εισηγηθεί στο διοικητικό συμβούλιο του Σ.Φ.Γ.Τ., για να του αναθέσουν το θεατρικό τμήμα και να το απογειώσει! Στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. είναι καθορισμένες οι αρμοδιότητες. Το διοικητικό συμβούλιο ασκεί τη διοίκηση, ο καλλιτεχνικός διευθυντής διαμορφώνει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο πλαίσιο που βάζει το διοικητικό συμβούλιο και το προσωπικό υποστηρίζει την προσπάθεια.
  • Εύχομαι να συνειδητοποιήσουν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος τους ρόλους τους, γιατί δεν χρειάζονται «σκηνοθέτη» για να διοικήσουν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καρτντάσι, πολύ ωραίο ρεπορτάζ, αφού να φανατιστείς ότι κι εγώ που ήμουν εκεί παρών από αυτό έμαθα τι πραγματικά ειπώθηκε. Πάντα τέτοια γιατί η έγκυρη ενημέρωση πάνω απ’ όλα. Μόνο που τα είπες λίγο λειψά δηλαδή, δεν ανέφερες τα περί μπούλινκ που της κάναμε όπως είπε η κυρία Πρασσά και υοθέτησε η κυρία Τσανάκα, οι “σύμβουλοι του Μουριάδη”, δηλαδή ο κύριος Κατιώνης η κυρία Κωνσταντινιδου κι εγώ.

    • Μετέφερα και σχολίασα ότι δήλωσε η πρώην πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Η Κορίνα Χιώτη-Πρασσά δεν έχει δώσει αφορμή, για να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία των δηλώσεων της. Από κει και πέρα, πρέπει να μάθετε να ξεχωρίζετε το ρεπορτάζ από το σχόλιο. Από το ειρωνικό ύφος, αν και δεν ήμουν παρών στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., αντιλαμβάνομαι ποια αντιμετώπιση έχει η πρώην πρόεδρος από ορισμένους “συναδέλφους” της.

      • Αυτό ακριβώς είπα ότι κάνατε, μεταφέρετε, σχολιάσατε μονομερώς και καταδικάσατε με ειρωνικό τρόπο. Ο δικός μου όμως πράγματι και αναπόφευκτα ειρωνικός τόνος, σας ενόχλησε. Δεν αμφισβητείτε την αξιοπιστία την κυρίας Πρασσά, γιατί δεν έχει δώσει αφορμές, βγάζετε όμως αβίαστα συμπεράσματα για τη δική μας συμπεριφορά. Αλλά ξέχασα, εγώ δίνω κάθε τόσο αφορμές αναξιοπιστίας, όπως καλά γνωρίζουν όλοι.

        • Έγραψες για “ρεπορτάζ” και όχι για σχόλιο. Το σχόλιο είναι προσωπική άποψη, επομένως εκφράζει μία “μονομερή” θέση. Στο ρεπορτάζ ζητούνται οι απόψεις όλων των πλευρών. Δεν καταδίκασα τίποτα και κανένα, ούτε βγάζω αβίαστο συμπέρασμα. Δεν σε γνωρίζω προσωπικά, για να ξέρω εάν δίνεις, κάθε τόσο, αφορμές αναξιοπιστίας, όπως καλά γνωρίζουν όλοι. Το σχόλιο αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Εσύ πως εμπλέκεσαι;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ