Όσο κι αν αναζητήσει κάποιος μία εξήγηση, για την απρόσμενη ανατροπή του σκορ στο γήπεδο της Χρυσούπολης, όπου η ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου “Καβάλα” προηγήθηκε 0-2 στο πρώτο 15λεπτο του παιχνιδιού(!) και τελικά ηττήθηκε με 3-2, από τον γηπεδούχο “Νέστο”, θεωρούμε πως δεν θα βρει. Ο Α.Ο.Κ., για μία ακόμα φορά, δεν κατάφερε να νικήσει στη Χρυσούπολη και οι πολυάριθμοι φίλαθλοι της ομάδας έφυγαν με “σκυμμένα κεφάλια” και πικραμένοι για την ήττα.

Αν τα προηγούμενα έτη υπήρχαν δικαιολογίες, για τα ατυχή αποτελέσματα, φέτος η ομάδα της Καβάλας είχε (σχεδόν) όλες τις προϋποθέσεις, για να σημειώσει τη νίκη. Διαθέτει περισσότερη εμπειρία, ποιότητα και “βάθος” στο ρόστερ, ενώ προηγήθηκε 0-2, με τέρματα του Χάρη Ψάλτη και του Κώστα Μαρκόπουλου, πριν ακόμα συμπληρωθούν δεκαπέντε λεπτά στο παιχνίδι! Παρά την ιδανική αρχή, με τον “αέρα” από τη σημαντική νίκη επί του Πανσερραϊκού, δεν μπόρεσε να ελέγξει τον ρυθμό και να επιβληθεί στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, μετά τη μείωση του σκορ 1-2 από τον Νέστο Χρυσούπολης, οι ποδοσφαιριστές της έδειξαν να χάνουν την ηρεμία και τη συγκέντρωση τους.

Το κομβικό σημείο ήταν το πέναλτι που κέρδισε η γηπεδούχος ομάδα, το οποίο μετέτρεψε σε τέρμα ο Αλέξης Μελισσόπουλος με ψύχραιμη εκτέλεση. Ο Γιώργος Δήμιζας ανέτρεψε επιτιθέμενο παίκτη του “Νέστου”, ο οποίος στην προσπάθεια του να αποφύγει τον τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ. έχασε το κοντρόλ της μπάλας, που κύλησε προς την τελική γραμμή και πλάγια από την εστία. Το 2-2 έγινε στο διάστημα του β΄ ημιχρόνου, που ο Α.Ο.Κ. προσπαθούσε να κερδίσει, πάλι, την κατοχή της μπάλας και να πιέσει την αντίπαλη ομάδα. Από κει κι έπειτα, η ομάδα της Καβάλας προσπάθησε να απειλήσει, αλλά με ανορθόδοξο τρόπο, ενώ ο Νέστος Χρυσούπολης σκόραρε για τρίτη φορά σε μία ακόμα ανύποπτη στιγμή του αγώνα και κράτησε το αποτέλεσμα έως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Ήταν μία ήττα που προκάλεσε, σαφώς, στεναχώρια στους ποδοσφαιριστές και στους φιλάθλους της Καβάλας, ωστόσο γνωρίζουν όλοι πως η κατάκτηση του στόχου της 1ης θέσης, δεν θα γίνει χωρίς απώλεια βαθμών. Η στεναχώρια τους θα ξεχαστεί στο επόμενο νικηφόρο αποτέλεσμα. Το αναφέρουμε αυτό και για την μερίδα των φίλων του Νέστου Χρυσούπολης, που θέλοντας να πικάρουν τους φιλάθλους του Α.Ο.Κ., φώναξαν το σύνθημα: “Εκεί, εκεί στη Γ΄ εθνική”. Ας μη βιαστούν να κάνουν πρόβλεψη και, κυρίως, να “ξεγράψουν” τον Α.Ο.Κ. από τις διεκδικήτριες ομάδες του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Καβάλας έχει τη δυναμική, φέτος, να πετύχει αυτό που επιδιώκει, όσο θα βρίσκεται στην κατηγορία αυτή.

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, νομίζουμε ότι ο λόγος που ο Α.Ο.Κ. δεν είναι “ξεκάθαρος” στην επιθετική λειτουργία του, είναι διότι ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν έχει αποφασίσει, ακόμα, πως θα “μοιράσει” τους ρόλους στους ποδοσφαιριστές που διαθέτει. Με τον Κώστα Μαρκόπουλο, ο οποίος σκόραρε στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Α.Ο.Κ., έχει δοκιμάσει τέσσερις ποδοσφαιριστές στην κορυφή της επίθεσης, αν συμπεριλάβουμε και τον Ιορδάνη Αδαμάκη, που έχει μικρό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας.

Εναντίον του “Νέστου”, επίσης, ο Γιώργος Γεμιστός αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο, ενώ στο προηγούμενο παιχνίδι ήταν κεντρικός επιθετικός και από τους πιο δραστήριους παίκτες. Η άποψη μας είναι, ότι ο Γ. Γεμιστός δεν μπορεί να προσφέρει ως ακραίος επιθετικός, αλλά είναι απαραίτητος στο αρχικό σχήμα. Πιστεύουμε ότι με την προσθήκη του Κ. Μαρκόπουλου, θα ξεκαθαρίσουν οι ρόλοι και ο Α.Ο.Κ. θα δείξει το πρόσωπο που μπορεί (και πρέπει) στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στα άλλα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Πανσερραϊκός-Κεραυνός Πέρνης 1-2, Αλέξανδρος Κιλκίς-Αετός Οφρυνίου 1-2, Απόλλων Παραλαμνίου-Άρης Αβάτου 1-1, Α.Ε. Καλαμπακίου-Εθνικός Σιδηροκάστρου 1-0, Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Π.Α.Ο. Κοσμίου 2-0, Ορφέας Ξάνθης-Ασπίδα Ξάνθης 4-0.

Η βαθμολογία έχει ως εξής: Ορφέας Ξάνθης 13, Νέστος Χρυσούπολης 11, Αετός Ορφανού 10, Πανσερραϊκός 9, Καβάλα 8, Άρης Αβάτου 8, Κεραυνός Πέρνης 7, Αλέξανδρος Κιλκίς 6, Εθνικός Σιδηροκάστρου 5, Απόλλων Παραλιμνίου 5, Π.Α.Ο. Κοσμίου 4, Α.Ε. Καλαμπακίου 4, Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3, Ασπίδα Ξάνθης 3.

Την ήττα, με σκορ 68-70 (12-20, 25-11, 18-17, 13-22), στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο “Αλεξάνδρα Δήμογλου” γνώρισε και η Energean Kavala B.C., από την Ευρώπη Πευκοχωρίου του Σάββα Μανούσου, ο οποίος αγωνίστηκε 39 λεπτά και σκόραρε 30 πόντους, με 10/12 ελεύθερες βολές και 10/16 δίποντα, ενώ πήρε και 11 ριμπάουντ! Ο πρώην σέντερ της Energean Kavala B.C., ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, αλλά ένας άλλος παίκτης με εξίσου μεγάλη εμπειρία, ο Λευτέρης Ακεψαΐδης, με το τρίποντο που σημείωσε, ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 64-64, έδωσε τη σημαντική εκτός έδρας νίκη στην ομάδα του Πευκοχωρίου. Αντιθέτως, η ήττα περιπλέκει την κατάσταση για την Energean Kavala B.C., η οποία δεν κατάφερε να φτάσει στους εβδομήντα πόντους στην επίθεση. Της έλλειψε το μακρινό σουτ (6/23 τρίποντα) και, κυρίως, τα εύκολα καλάθια στο τρανζίσιον παιχνίδι.

Παρά τις αλλαγές προσωπικών φρουρών και αμυνών, άλλοτε χωρίς και άλλοτε με βοήθεια, πάνω στον Σ. Μανούσο, ο Ανδρέας Καραπιπερίδης, δεν βρήκε τη λύση για να περιορίσει τον σέντερ της φιλοξενούμενης ομάδας, που σκόραρε είτε με πίεση, είτε χωρίς, μέσα κι έξω από τη ρακέτα, αλλά και από τη γραμμή των ελεύθερων βολών. Ο Βασίλης Κιτσούλης, ένας ακόμα έμπειρος παίκτης, παρά το χαμηλό ποσοστό ευστοχίας στα σουτ εντός πεδιάς (3/10) σημείωσε 11 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ, σε 36 λεπτά συμμετοχής. Τόσα λεπτά αγωνίστηκε και ο Δάνης Ελευθεριάδης, που ήταν ο τρίτος παίκτης της Ευρώπης Πευκοχωρίου με διψήφιο αριθμό πόντων (10) στο παιχνίδι.

Στα τελευταία 22 δευτερόλεπτα του αγώνα, μετά το εύστοχο σουτ τριών πόντων του Λευτέρη Ακεψιμαΐδη, παρακολουθήσαμε τακτική για “ειδικές καταστάσεις” από τους προπονητές των δύο ομάδων.

Για την Energean Kavala B.C. αγωνίστηκαν οι: Ερεβμπενάζιε 10, Μίτροβιτς 7, Παπαζούδης, Καμάρας 10, Ναούμης 5(1 τρίποντο), Προδρόμου 21(2 τρ.), Κουμλέλης 2, Φλιάτης 5(1 τρ.), Σκλήβας, Παπάς 8(2 τρ.), Σταματογιάννης.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Κόροιβος Αμαλιάδας-Καστοριά 84-74, Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Απόλλων Πάτρας 75-65, Διαγόρας Δρυοπιδέων-Καρδίτσα 81-83, Αμύντας-Ψυχικό 61-50, Εθνικός Πειραιώς-Ερμής Αγιάς 64-76, Ιωνικός Νικαίας-Χαρίλαος Τρικούπης 102-63, Ιπποκράτης Κω-Μαρούσι 79-74.

Η βαθμολογία είναι η ακόλουθη: Ιωνικός Νικαίας 8, Ερμής Αγιάς 7, Ηρακλής Θεσσαλονίκης 7, Κόροιβος Αμαλιάδας 7, Καρδίτσα 7, Ιπποκράτης Κω 7, Διαγόρας Δρυοπιδέων 6, Αμύντας 6, Καστοριά 6, Ευρώπη Πευκοχωρίου 6, Μαρούσι 6, Energean Kavala B.C. 5, Ψυχικό 5, Χαρίλαος Τρικούπης 5, Απόλλων Πάτρας 4, Εθνικός Πειραιώς 4.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ