-Η πανδημία του κορονοϊού covid 19 «έβαλε φρένο» σε όλες τις εκδηλώσεις με μαζική συμμετοχή ανθρώπων. Οι απαγορεύσεις και τα περιοριστικά μέτρα είναι παρελθόν και η κοινωνική ζωή ξαναβρήκε ρυθμό.

-Την ερχόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί η καρναβαλική παρέλαση των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, η γνωστή «αλφαβητοπαρέλαση», με επίκεντρο την οδό Ομονοίας και την πλατεία Ελευθερίας. Ο αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού του Δήμου, Απόστολος Μουμτσάκης, ανέφερε ότι οι συμμετοχές μαθητών, μαθητριών, γονέων και φίλων των σχολείων, θα ανέλθει στις τρεις χιλιάδες άτομα. Ο θεσμός της «αλφαβητοπαρέλασης», σημείωσε, επιστρέφει δυναμικά.

-Ευελπιστούμε πως η δημοτική Αρχή, «θα βάλει μπροστά την μηχανή» και σε άλλες διοργανώσεις που είχαν μαζικότητα και χαρακτήρα γιορτής για την πόλη, μετά το Cosmopolis festival και την «αλφαβητοπαρέλαση». Δύο τέτοιες διοργανώσεις είναι τα πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου των δημοτικών σχολείων. Το πρωτάθλημα minibasket, όπως λέγεται η διοργάνωση της καλαθοσφαίρισης, είναι, μετά το φεστιβάλ Φιλίππων, ο αρχαιότερος θεσμός του Δήμου Καβάλας, αν δεν κάνουμε λάθος. Άρχισε την δεκαετία του 1980 και διεξαγόταν ανελλιπώς έως ότου ανέκυψε η πανδημία. Θεωρούμε ότι, η δράση αυτή, παρά τα προβλήματα που υπήρξαν κατά καιρούς, είναι η πιο πετυχημένη ιδέα σε πανελλαδικό επίπεδο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Και πρέπει, η ιδέα να φυλαχθεί ως «κόρη οφθαλμού» και να βελτιώνεται συνεχώς.

-Βρισκόμαστε στον Φεβρουάριο, ωστόσο δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την κοινωφελή επιχείρηση «Δημωφέλεια», για την επανα-διεξαγωγή των πρωταθλημάτων minibasket και ποδοσφαίρου 6 εναντίον 6 των δημοτικών σχολείων. Θα είναι πολύ λυπηρή είδηση, να μην συνεχιστούν τα δύο πρωταθλήματα, που αγαπήθηκαν από την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία. Το κυριότερο, όμως, συνέβαλαν ώστε να αναδειχθούν αρκετά ταλαντούχα παιδιά στον αθλητισμό. Από το πρωτάθλημα minibasket, ειδικότερα, «ξεπήδησαν» Καβαλιωτάκια που διακρίθηκαν στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης, ενώ το πρωτάθλημα ήταν ο βασικός «τροφοδότης» των τοπικών αθλητικών σωματείων. Αρκετά αγόρια και κορίτσια που αγωνίζονται σήμερα στα σωματεία, προέρχονται από το πρωτάθλημα minibasket της «Δημωφέλεια» του Δήμου Καβάλας.

-Σε όλες τις Ενώσεις Καλαθοσφαιρικών Σωματείων διεξάγονται κανονικά τα πρωταθλήματα των μικρών ηλικιακών κατηγοριών. Τα πρωταθλήματα έδωσαν μία διέξοδο στα αγόρια και τα κορίτσια, που έμειναν κλεισμένα για δύο έτη στα σπίτια τους, μακριά από συμμαθητές, συναθλητές και φίλους. Δεν βλέπουμε, επομένως, τον λόγο, να μη γίνει η «επανεκκίνηση» στις διοργανώσεις της «Δημωφέλεια» για τα δημοτικά σχολεία. Τέτοια εποχή, αν θυμόμαστε σωστά, γινόταν η κλήρωση για το πρωτάθλημα minibasket και τον καταρτισμό των ομίλων στα αγόρια και τα κορίτσια. Απομένουν τέσσερις μήνες, περίπου, για την λήξη της σχολικής περιόδου. Υπάρχει χρόνος για να διεξαχθούν τα πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου των δημοτικών σχολείων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ