Βρήκαν την ευκαιρία οι «δευτεροτρίτοι» ηθοποιοί, να ξιφουλκήσουν για μια ακόμη φορά στο διαδίκτυο, εναντίον του Δήμου Καβάλας και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., μετά την «παρεξήγηση» που έγινε με τις προσκλήσεις στις «Εκκλησιάζουσες» με τον Αλ. Ρήγα. Και λέμε «παρεξήγηση» γιατί έτσι ερμήνευσε τις πρώτες αντιδράσεις του ο Αλ. Ρήγας και ζήτησε δημόσια συγνώμη. Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, όταν έφερε στην Καβάλα την παράσταση- «πατάτα» στο Φρούριο που στέφθηκε από πλήρη αποτυχία, δεν είχε το θάρρος να διαμαρτυρηθεί στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., όταν ήταν εδώ για να πάρει την απάντησή του, όπως συνέβη με τον Αλ. Ρήγα, αλλά προτίμησε να φύγει και εκ του ασφαλούς από το διαδίκτυο να συκοφαντήσει το Φεστιβάλ το οποίο τον φιλοξένησε. Τώρα συνεχίζει το κρεσέντο της εκδίκησης μια και χρειάστηκε η Δήμαρχος να τον βάλει στη θέση του, αποκαλώντας τον «δευτεροτρίτο» ηθοποιό.

Σε ότι αφορά τις προσκλήσεις, έγινε πολύ συζήτηση και από πρωινάδικη εκπομπή, και φάνηκε ότι οι συντελεστές της δεν γνώριζαν το θέμα και είχαν παρασυρθεί από την διαδικτυακή παραπληροφόρηση. Οι προσκλήσεις που τυπώθηκαν και διανεμήθηκαν σε ένα αυστηρό πρωτόκολλο, ήταν και φέτος, όσες ήταν όλα τα (περισσότερα από δέκα) προηγούμενα χρόνια και ισχύουν για όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ. Δεν πιστεύουμε ότι ο Δήμος πήγε και τύπωσε κι άλλες προσκλήσεις, ειδικά για την παράσταση του Σκιαδαρέση, ή για τις «Εκκλησιάζουσες» του Αλ. Ρήγα. Άλλωστε, οι προσκλήσεις είναι αριθμημένες και οι αντίστοιχες καταστάσεις με τα ονόματα των προσκεκλημένων δίνονται στην παραγωγή κάθε παράστασης πριν από την έναρξή της. Στις προσκλήσεις του Δήμου προστίθενται και οι προσκλήσεις που δίνει η ίδια η παραγωγή του θιάσου σε απλούς πολίτες, μέσω ιστοσελίδων ή ραδιοφωνικών εκπομπών, για τη διαφήμιση της παράστασης.

Όταν καλούνται να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ οι θίασοι, συμφωνείται αυτοί να έχουν την διαχείριση, δίνοντας στο Φεστιβάλ ένα ποσοστό για τα έξοδά του και την αμέριστη βοήθεια που τους παρέχει. Επίσης συμφωνείται ότι και το Φεστιβάλ δικαιούται να δίνει συγκεκριμένες προσκλήσεις στους δημοσιογράφους και σε κάποιους θεσμικούς φορείς. Τα σχόλια για διανομή προσκλήσεων από το Δήμο σε ψηφοφόρους, είναι απλώς κακόβουλα και εμπαθή.

Ωστόσο, αν κάποιος θίασος κρίνει ασύμφορη αυτή τη συμφωνία για ποσοστά στον Δήμο και διανομή αριθμού προσκλήσεων, ας μην ξανάρθει. Αυτοί είναι που παρακαλάνε να έρθουν στο καλύτερο Φεστιβάλ της χώρας μετά την Επίδαυρο. Ξέρουν, πως αν φέρουν στους Φιλίππους μια καλή παράσταση, μπορεί και να γίνουν πλούσιοι σε μια μέρα. Και θέλουμε να ρωτήσουμε αν είναι τελείως τυχαίο το γεγονός, ότι οι «Εκκλησιάζουσες» στους Φιλίππους είχαν γενική είσοδο 20 ευρώ, ενώ στο Φαράγγι της Πετρούσας, στη Δράμα, είχαν 15 ευρώ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ