Παρουσίαση βιβλίου και συζήτηση περί ψυχολογίας στη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας!

0

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης Καβάλας, η παρουσίαση του βιβλίου «Ψυχο-λογικές σχέσεις», του Δραμινού μαθηματικού-ψυχολόγου, Δημήτρη Φλαμούρη Ph.D. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό πάνω σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ψυχολογίας. Στο βιβλίο, ο Δ. Φλαμούρης, μέσα από έξυπνους, καθημερινούς διαλόγους και προκλητικά επιχειρήματα, συνδυάζει τις ψυχολογικές θεωρίες με τη μαθηματική λογική, προσεγγίζοντας πολύ διαφορετικά τις καταστάσεις που καθημερινά πολιορκούν τον συναισθηματικό κόσμο του ανθρώπου, αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου και συνεχίζει ως εξής: «Μέσα από δώδεκα αυτοτελείς ιστορίες, το βιβλίο βοηθάει στην απόκτηση αυτογνωσίας και στην εύκολη κατανόηση των βαθύτερων ζητημάτων που απασχολούν όλους μας. Το βιβλίο έχει βρει μεγάλη αποδοχή από το αναγνωστικό κοινό και ήδη βρίσκεται στην 3η έκδοση, ενώ είναι και στη λίστα των Best Seller των καταστημάτων Public. Το σημαντικότερο μέρος της συνάντησης, θα είναι η συζήτηση με το κοινό γύρω από ένα ευρύ φάσμα ψυχολογικών θεμάτων, όπου ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να ρωτήσει για θέματα που τον απασχολούν στην καθημερινότητά του.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτρης Φλαμούρης γεννήθηκε στη Δράμα και σπούδασε Μαθηματικά στη Θεσσαλονίκη. Μετά πήγε στο Λονδίνο, πήρε Master και Διδακτορικό στα χρηματοοικονομικά μαθηματικά και δούλεψε, για πολλά χρόνια, στις επενδυτικές τράπεζες του City. Έπειτα από αρκετά χρόνια στους ρυθμούς του City και έχοντας, ήδη, μία επιτυχημένη καριέρα, αποφάσισε ότι ο ελεύθερος χρόνος ήταν για εκείνον πολυτιμότερο αγαθό από τα χρήματα και επέστρεψε στην Ελλάδα. Το 2010, άρχισε να δουλεύει στη χρηματιστηριακή της Eurobank και από το 2014 διδάσκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Για αρκετά χρόνια έμεινε ικανοποιημένος με τις επιλογές του, παρά την κρίση που μάστιζε την Ελλάδα, μέχρι που συνειδητοποίησε πως αυτό που πραγματικά ήθελε, ήταν όχι μόνο περισσότερο χρόνο, αλλά χρόνο με περισσότερο νόημα. Επέστρεψε στα θρανία, άφησε πίσω του τα χρηματιστήρια και το 2016 αποφοίτησε από τη σχολή Ψυχολογίας του University of East London. Εξειδικεύτηκε στον τομέα της Θετικής Ψυχολογίας, ο οποίος ασχολείται με την επιστημονική μελέτη της ευτυχίας».

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Γραφείο Σχολικής Συμβούλου 2ης Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Δημοτικής Εκπαίδευσης, η δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας, το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών και η εθελοντική ομάδα υποστήριξης δράσεων Plus One του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Νομού Καβάλας. Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Κατερίνα Χατζηδημητρίου, εκπαιδευτικός διαχείριση ανθρώπινων πόρων, MSc Α.Π.Θ., εκπαιδεύτρια ενηλίκων Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, ενώ αποσπάσματα θα αναγνώσουν οι εκπαιδευτικοί, Κατερίνα Μαραγκού και Διαμάντη Κασσαβέτη. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου, σχολική σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ώρα έναρξης 20:00, είσοδος ελεύθερη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ