Έκπληκτοι οι αγρότες της Καβάλας και η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, όπως και ο δικηγόρος του Δήμου Χρ. Βελάκης, διαπίστωσαν ότι στο δικαστήριο δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο την εταιρεία ΤΑΡ, αλλά και το ελληνικό δημόσιο, που εκπροσωπήθηκε από δικό του δικηγόρο. Απορούσαν, πως είναι δυνατόν να είναι η πολιτεία υπέρ των συμφερόντων μιας ιδιωτικής εταιρείας κι όχι των αγροτών και του Δήμου, αφού ο Δήμος δεν εστράφη κατά του δημοσίου, αλλά κατά του ΤΑΡ.  Για το θέμα αυτό, η Δήμαρχος διαμαρτυρήθηκε στον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη, λέγοντας πως η πολιτεία και ο Δήμος, θα έπρεπε, να είναι υπέρ των αγροτών, ή τουλάχιστον η πολιτεία να δεχθεί να ακούσει τους αγρότες, χωρίς να κρατάει αρνητική στάση εξ αρχής, μήπως και κατανοήσει το δίκιο που έχουν.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε στο Υπουργείο, χωρίς να παραβρίσκεται κάποιος εκπρόσωπος της εταιρείας ΤΑΡ, έγινε συζήτηση για τρεισήμισι ώρες (τις πιο χαμένες τρεισήμισι ώρες της ζωής μου, δήλωσε η Δήμαρχος) χωρίς καν να υπάρξει κάποια προσέγγιση των δύο μερών στις απόψεις τους. Ο Υπουργός, επανειλημμένα, πληροφόρησε τη Δήμαρχο και τους αγρότες ότι στο ΣτΕ θα χάσουν την υπόθεση, υποχρεώνοντας την Δήμαρχο να τον ρωτήσει με σκωπτικό τρόπο τον Υπουργό, αν βγήκε η απόφαση του ΣτΕ και δεν το πληροφορήθηκαν.

Κατά την συζήτηση, υπέρ των αγροτών εκφράστηκε, με ήπιο βέβαια τόνο,  ο βουλευτής Καβάλας Τάκης Εμμανουηλίδης. Ο Κώστας Μορφίδης, μιλώντας για λίγη ώρα, αναλώθηκε στα κομματικά και την πολιτική πλευρά του θέματος, προσπαθώντας να μην δυσαρεστήσει ούτε τον Υπουργό, ούτε τους αγρότες. Ο Γιώργος Παπαφιλίππου, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των απόψεων της εταιρείας, υποχρεώνοντας την Δήμαρχο να του απαντήσει, ότι η γνώμη του δεν μετράει γιατί αυτός είναι …βουλευτής Θάσου.!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ