-Νομίζω, καρντάσια, ότι κανείς νομάρχης δεν θα έκανε «πρώτη είδηση» την δωρεά τσιμέντου, για  να γίνουν «μερεμέτια» σε κάποια Κοινότητα του Νομού. Ούτε θα φωτογραφιζόταν, για να αναδείξει την προμήθεια αρδευτικών σωλήνων σε έναν Τ.Ο.Ε.Β. (Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων). Ο νομάρχης είχε κύρος και έπαιζε σημαντικό ρόλο στα τοπικά ζητήματα. Σήμερα, για παράδειγμα, ο νομάρχης θα ασχολούνταν με την περιμετρική οδό της Καβάλας, με την γέφυρα στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, με τα (λειψά) δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας-Πρίνου, με την θαλάσσια σύνδεση της Καβάλας με την Σαμοθράκη, με την αντιπλημμυρική προστασία των τεναγών Φιλίππων, την αναβάθμιση του αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος», με τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου, με την κατασκευή μεγαλύτερου και ασφαλέστερου λιμανιού στην Θάσο, με την καταπολέμηση των κουνουπιών στον κάμπο Νέστου, με την αξιοποίηση του παλιού χιονοδρομικού κέντρου στο όρος Παγγαίο, κ.λπ.

-Δυστυχώς, ο ρόλος του λεγόμενου «χωρικού αντιπεριφερειάρχη» είναι διακοσμητικός! Γι’ αυτό και το πρόσωπο που έχει τον ρόλο αυτό, αναγκάζεται να προβάλλει παρεμβάσεις, που θα έκαναν οι παλιοί κοινοτάρχες! Εξαρτάται, σαφώς και από το πρόσωπο που βρίσκεται στην θέση του «χωρικού αντιπεριφερειάρχη». Άλλος είναι περισσότερο και άλλος λιγότερο «επικοινωνιακός». Η ουσία είναι, ότι ο «χωρικός αντιπεριφερειάρχης» είναι ένα «κενό» αξίωμα. Διότι, το «κουμάντο» έχει ο περιφερειάρχης. Και δυστυχώς για τον Νομό Καβάλας, ο νυν περιφερειάρχης (Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης) έχει σε προτεραιότητα το ανατολικό τμήμα της Περιφέρειας.

-Θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα, αν παρέμεναν οι Νομαρχίες (και οι νομάρχες), χωρίς να «καπελώνονται» από τις Περιφέρειες (και τους περιφερειάρχες). Αν και αιρετός, ο περιφερειάρχης δεν έχει μεγάλη διαφορά από τον διορισμένο περιφερειάρχη παλιότερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ