Η διοίκηση της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Κ.Α.Ε.) Καβάλα B.C., πριν την έναρξη του παιχνιδιού με την ομάδα του Φάρου Κερατσινίου το περασμένο Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, τίμησε τον Γιάννη Τζήμα και τον Βαγγέλη Καράμπουλα, για την προσφορά τους στην άνοδο που πέτυχε η Καβάλα B.C. στην Α1 εθνική κατηγορία την περίοδο 2014-2015. Με αφορμή τις βραβεύσεις αυτές, αλλά κυρίως τη φιλοξενία, η ομάδα του Φάρου Κερατσινίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η διοίκηση, οι προπονητές και οι παίκτες του Φάρου Κερατσινίου, θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τόσο τη διοίκηση της Καβάλας, όσο και τον φίλαθλο κόσμο της, για την άψογη φιλοξενία στον μεταξύ μας αγώνα στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας. Επιφυλασσόμαστε για ανταπόδοση της φιλοξενίας, όταν θα αγωνιστούμε στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος στην έδρα μας».
Τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα στην αρχή του πρωταθλήματος, επίσης, έφερε την αλλαγή στη θέση του προπονητή της φιλόδοξης ομάδας του Χολαργού. Τον Κώστα Παπαμάρκο, συγκεκριμένα, διαδέχτηκε ο έμπειρος, Μέμος Ιωάννου.
Όσον αφορά το ερχόμενο παιχνίδι για την Καβάλα B.C., το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016, στο κλειστό γυμναστήριο του Ψυχικού, αποτελεί ευκαιρία για την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας.
Εξίσου σημαντικό είναι το παιχνίδι για τη γηπεδούχο ομάδα, η οποία δεν έχει νίκη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Και όπως φαίνεται, ο στόχος της είναι η αποφυγή του υποβιβασμού στη Β΄ εθνική κατηγορία. Δεν χρειάζεται βαθύτερη ανάλυση για να αντιληφθεί κάποιος, ότι ο «κινητήριος μοχλός» της ομάδας του Ψυχικού είναι ο Θωμάς Νίκου, ο οποίος αγωνίστηκε σχεδόν 94 λεπτά, σημείωσε 30 πόντους και «μοίρασε» τις μισές τελικές πάσες (19 από τις 38) της ομάδας του. Η προσθήκη, ως δανεικού από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, του Βασίλη Μουράτου, έδωσε μία ακόμα λύση στον προπονητή, Γιώργο Ρεμεντέλα, στη «φτωχή» περιφερειακή γραμμή. Από κει και πέρα, η ομάδα του Ψυχικού στηρίζει αρκετά στους έμπειρους, Νίκο Παπανικολάου, ο οποίος «ρίζωσε» στην ομάδα του βόρειου προαστίου της Αθήνας και Γιάννη Σίνη, που την περασμένη αγωνιστική περίοδο δεν αγωνίστηκε στην Καβάλα B.C., στην Α1 εθνική κατηγορία, λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο.
Οι αριθμοί δείχνουν ότι η ομάδα του Ψυχικού υπερέχει στην εμπειρία και στα ριμπάουντ και η Καβάλα B.C. στον ενθουσιασμό και στην ταχύτητα. Θεωρούμε ότι η ομάδα της Καβάλας έχει τύχη να σημειώσει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, με δεδομένο ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι εμφανίζεται βελτιωμένη αγωνιστικά. Συνοπτικά οι αριθμοί των δύο ομάδων είναι οι εξής:
Καβάλα B.C.
39/55 ελεύθερες βολές (70%), 52/108 δίποντα (48%), 15/53 τρίποντα (28%), 84 ριμπάουντ, 48 λάθη, 41 τελικές πάσες, 27 κλεψίματα, 4 κοψίματα, 15/17 αιφνιδιασμούς.
Ψυχικό
30/47 ελεύθερες βολές (63%), 51/107 (47%), 20/74 τρίποντα (27%), 101 ριμπάουντ, 39 λάθη, 38 τελικές πάσες, 16 κλεψίματα, 5 κοψίματα, 11/17 αιφνιδιασμούς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ