• Πάντα θεωρούσα, ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την ποιότητα και το επίπεδο των συνεδριάσεων ενός πολιτικού οργάνου, όπως είναι το δημοτικό συμβούλιο, φέρει η μειοψηφία.
  • Και «δικαιώθηκα» ακούγοντας τον Θόδωρο Μουριάδη στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας. Με την κόσμια και μετριοπαθή στάση του έκανε την παρέμβαση που ήθελε και έλαβε την απάντηση από την πλευρά της δημοτικής αρχής, χωρίς εξάρσεις, χαρακτηρισμούς και δημιουργία εντυπώσεων.
  • Η στάση του Θόδωρου βοηθάει στην πρόοδο της συνεδρίασης και στη διεξαγωγή ενός πολιτισμένου και ουσιαστικού, κυρίως, διαλόγου.
  • Ορισμένοι, δυστυχώς, δημοτικοί σύμβουλοι νομίζουν ότι ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής και κάνοντας χειρονομίες, θα κερδίσουν τον σεβασμό (και το χειροκρότημα) από το ακροατήριο. Θεωρούν, επίσης, ότι η αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου είναι, είτε το πλατό κάποιου τηλεοπτικού σταθμού, είτε χώρος προεκλογικής συγκέντρωσης. Δεν αλλάζουν, όμως, νοοτροπία. Γι’ αυτό και στις δημοσκοπήσεις έχουν πατώσει.
  • Είναι γνωστό ότι, οι δημοσιογράφοι έχουν «εξειδίκευση» ανάλογα με το είδος του ρεπορτάζ που κάνουν, δηλαδή πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, αθλητικό, πολιτιστικό, κ.λπ.
  • Πρώτη φορά, όμως, διάβασα ότι υπάρχει δημοσιογράφος ειδικός πνευμονολόγος! Φαίνεται ότι το επάγγελμα έχει προχωρήσει σε ακόμα μεγαλύτερη εξειδίκευση και η εποχή απαιτεί από τους δημοσιογράφους, να έχουν και πτυχίο ειδικού πνευμονολόγου! Ποιος ξέρει, ίσως αύριο διαβάσετε ότι υπάρχει δημοσιογράφος αεροναυπηγός, δημοσιογράφος πλαστικός χειρούργος κ.ο.κ.
  • Κάποιο καρντάσι, λοιπόν, δηλώνει ειδικός πνευμονολόγος-δημοσιογράφος. Γιατί όχι. Ο δικηγόρος πως δηλώνει και συγγραφέας, ο φαρμακοποιός και πολιτικός. Άλλωστε, στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις! Και όχι μόνο. Οι Σκοπιανοί, επίσης, δηλώνουν Μακεδόνες.
  • Ο καθένας δηλώνει, εκτός από το βασικό επάγγελμα, το χόμπι, ή την part time απασχόληση ως ιδιότητα. Εγώ, λοιπόν, θα δηλώσω: σχολιογράφος-ψυχαναλυτής της επικαιρότητας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ