Με αφορμή το εξώδικο που έλαβε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Καβάλας, από την Δ.Ε.Η., ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για την Καβάλα», Νίκος Ξανθόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μπαίνοντας στην τελική ευθεία προς τις επικείμενες δημοτικές εκλογές πληροφορηθήκαμε ότι, η Δ.Ε.Η. με την επίδοση εξώδικου απαιτεί την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών από την Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας! Μετά από τέσσερα χρόνια διοίκησης Μουριάδη-Χρόνη χρειάστηκε ένα εξώδικο, για να γνωστοποιηθεί μέρος των προβλημάτων που συσσώρευσαν στην δημοτική επιχείρηση. Για εμένα προσωπικά, δεν αποτέλεσε έκπληξη η εξέλιξη αυτή.

Μία ανάλογη κατάσταση κλήθηκα να διαχειριστώ το 2015, όταν μετακινούμενος από τα σχολεία στην Δ.Ε.Υ.Α.Κ. βρέθηκα αντιμέτωπος με ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους περίπου 3.500.000 ευρώ. Οι κίνδυνοι που ελόχευαν τότε, ελοχεύουν και τώρα, έχουν τον ίδιο παρονομαστή. Θέτουν σε κίνδυνο αυτή καθ’ αυτή την λειτουργία της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας. Έχοντας περάσει ένα διάστημα είκοσι οκτώ μηνών επικεφαλής της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, έδωσα λύση και σ’ αυτό το μεγάλο πρόβλημα, τότε. Εξόφλησα τις συγκεκριμένες οφειλές και παρέδωσα ταμειακά αποθέματα τον Μάρτιο του 2018, ύψους 650.000 ευρώ περίπου.

Πολλές φορές με κατάθεση ερωτήσεων προφορικών και γραπτών, επιχείρησα να αναδείξω παθογένειες που επέστρεψαν στην δημοτική επιχείρηση. Αντιμετώπισα την χλεύη του διδύμου Μουριάδη-Χρόνη, το οποίο, με ανυπόστατες συκοφαντίες, προσπαθούσε να αποφύγει τον έλεγχο που επιχειρούσα σαν δημοτικός σύμβουλος. Όλα αυτά, μέχρι την γνωστοποίηση της επίδοσης εξώδικου από την Δ.Ε.Η.

-Δείχνουν να έχουν ενσυναίσθηση προβλημάτων που προκάλεσαν;

-Η ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου ήταν απαραίτητη;

-Η ανάδειξη του προβλήματος στο διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ήταν αυτονόητη;

Μέχρι και σήμερα, με την συμπεριφορά τους οι Μουριάδης-Χρόνης φαίνεται ότι, το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι ενόψει των εκλογών η υποβάθμιση του ζητήματος. Καταφεύγοντας στην προσφιλή επιλογή των κλειστών συνεντεύξεων, σε μέσα ενημέρωσης που δείχνουν πρόθυμα να συμβάλουν, αποφεύγουν την λογοδοσία του δημοτικού συμβουλίου. Πώς αλλιώς μπορεί κανείς να ερμηνεύσει αναφορές του τύπου:

-«Είμαστε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.».

-«Είμαστε σε αγαστή συνεργασία με την Δ.Ε.Η.».

-«Την λύση θα δώσει η κυβέρνηση».

Εύκολα αναρωτιέται κανείς:

  1. Την ληξιπρόθεσμη οφειλή θα αντιμετωπίσει ο πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., ή ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.;
  2. Πώς γίνεται να είσαι σε αγαστή συνεργασία με την Δ.Ε.Η., όταν σου στέλνει εξώδικο;
  3. Ποια λύση προσδοκάται από την κυβέρνηση;
  4. Να φορτώσει την ανικανότητά σας στο σύνηθες υποζύγιο, τους φορολογούμενους;
  5. Πρακτικά πώς έχετε «δεσμεύσει» την Δ.Ε.Η., να μην πραγματοποιήσει ό,τι διεκδικεί με το εξώδικο;
  6. Ότι πιαστήκατε με την κατσίκα στον ώμο το καταλάβαμε, θα φέρετε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, πριν, ή μετά τις εκλογές;
  7. Γιατί οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, δεν παίρνετε πρωτοβουλία να κληθεί εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο;
  8. Μήπως, γιατί ενόψει εκλογών φοβάστε την ανάδειξη και των δικών σας ευθυνών;».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ