Ο Μάρκος Δέμπας αποφάσισε να μην ετοιμάσει συνδυασμό για τις εκλογές του Επιμελητηρίου τον ερχόμενο Νοέμβριο, αλλά να αξιοποιήσει τα επόμενα τέσσερα έτη προκειμένου να ετοιμάσει μία «δυνατή ομάδα» για την διεκδίκηση της διοίκησης στον Δήμο Καβάλας! Εάν κάποιος θέλει να διεκδικήσει με αξίωση την δημοτική Αρχή, είπε, χρειάζεται δύο με τρία έτη πριν να αρχίσει την προετοιμασία. Και ανέφερε ως πρότυπο του, για τα δημοτικά πράγματα, τον Στάθη Εριφυλλίδη, στου οποίου την δημαρχιακή περίοδο συμμετείχε σε διοικητική θέση. Στον συνδυασμό που θα ετοιμάσει, επομένως, για τις δημοτικές εκλογές, είναι βέβαιο ότι θα ενταχθούν και συνεργάτες του στην απερχόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου. Ορισμένοι, μάλιστα, παραβρέθηκαν στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε, μετά το μεσημέρι της Τρίτης 15 Οκτωβρίου 2024, για να ανακοινώσει πως «έκλεισε ο κύκλος του» στην προεδρία και γενικότερα στο διοικητικό επίπεδο του Επιμελητηρίου. Ο κύκλος αυτός άνοιξε το 1997 και τα επόμενα έτη εξελέγη στις διοικήσεις του αείμνηστου Απόστολου Μαρδύρη και του Άγγελου Τσατσούλη, ενώ τα τελευταία επτά έτη, ήταν εκείνος επικεφαλής του φορέα.

Σε αυτή την επταετία, κάνοντας έναν σύντομο «απολογισμό έργου», θυμήθηκε ορισμένες διεκδικήσεις που ικανοποιήθηκαν (ο συμψηφισμός των χρημάτων από το κόστος μισθοδοσίας, με τις οφειλές των επιχειρήσεων προς το ελληνικό Δημόσιο), την «αλλαγή σελίδας» στην διοίκηση του Βιοτεχνικού Πάρκου, την ενίσχυση των οικονομικών δεικτών του Επιμελητηρίου, καθώς και τις μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις με στόχο την διευκόλυνση των επιχειρήσεων. Επίσης, μίλησε για την εποικοδομητική συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς, για την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων. Και τόνισε: «Το Επιμελητήριο μας αναγνωρίζεται παντού». Στο τέλος της τοποθέτησής του και λίγο πριν ανακοινώσει πως δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος, έκανε ιδιαίτερη μνεία στους συνεργάτες του. «Είμαι υπερήφανος για την συμπαγή μας ομάδα», είπε και τους ευχαρίστησε για την επταετή συμπόρευση. Την στιγμή που ανακοίνωσε την αποχώρηση από το «δεύτερο σπίτι του», το Επιμελητήριο, λύγισε συναισθηματικά. «Είναι μία δύσκολη απόφαση. Η εύκολη απόφαση ήταν να συνεχίσω. Αλλά, πρέπει να ξέρουμε πότε θα κλείσει ο κύκλος κάπου. Θα κάνω μία «ανάπαυλα» για ανασυγκρότηση και για να ετοιμάσω τα επόμενα βήματα στον επαγγελματικό βίο και στα κοινά», είπε.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης, επίσης, δήλωσε πως ενδιαφέρεται για τα δημοτικά πράγματα στον Δήμο Καβάλας, ενώ δεν απέκλεισε την περίπτωση να απαντήσει θετικά σε μία πρόταση για συμμετοχή σε βουλευτικό ψηφοδέλτιο. «Έχουμε καιρό μπροστά μας. Θα δούμε τι θα γίνει», σχολίασε. Για τις επικείμενες εκλογές στο Επιμελητήριο Καβάλας, ευχήθηκε να διεξαχθούν σε πολιτισμένο κλίμα και η νέα διοίκηση, την οποία θα στηρίξει, να πετύχει περισσότερα πράγματα για τον επιχειρηματικό κόσμο. Οι προηγούμενες εκλογές, πρόσθεσε, διεξήχθησαν σε οξυμένη ατμόσφαιρα, που άφησε «πληγή» στο Επιμελητήριο. Δεν πρέπει να επαναληφθεί το σκληρό προεκλογικό κλίμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ