-Η πρωτοβουλία του Μπάμπη Δράκου, προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Καβάλας (πρώην Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής), να συναντηθούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Καβάλας, Αναστασία Ιωσηφίδου, Μπάμπης Χρυσανίδης, Ντίνος Κλειτσιώτης, έχει σκοπό, όπως εκτιμώ καρντάσια, να διαμορφωθεί ένα «εκλογικό μέτωπο» απέναντι στην σημερινή δημοτική Αρχή.

-Γνωρίζει ο Μπάμπης, ότι δεν είναι εύκολο να σχηματιστεί ένας ενιαίος συνδυασμός με επικεφαλής έναν εκ των τριών υποψηφίων που προανέφερα. Δεν μπορεί ο ίδιος να επιβάλλει τον επικεφαλής, ούτε θα τολμήσει ένας εκ των τριών να προτείνει κάτι τέτοιο. Πιστεύω, λοιπόν, ότι και οι τρεις θα ακολουθήσουν αυτόνομη πορεία, αλλά θα είναι «σύμμαχοι» απέναντι στον κοινό αντίπαλο, την σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

-Κι αν ένας εκ των τριών καταφέρει να περάσει στον β΄ γύρο των εκλογών, θα έχει την στήριξη των άλλων δύο. Είτε με δημόσια δήλωση, είτε με την σιωπηρή προτίμηση.

-Επίσης, ο Μπάμπης θέλει να συγκρατήσει τους ψηφοφόρους του πολιτικού χώρου της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να μειώσει στο ελάχιστο, ή και να εκμηδενίσει, τις «διαρροές» προς τους υπόλοιπους συνδυασμούς που «φλερτάρουν» με ορισμένα στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης. Κυρίως ο Makis, ο οποίος έχει την δημόσια στήριξη τοπικών πολιτευτών και κομματικών στελεχών, που επηρεάζουν έναν σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων του χώρου. Ωστόσο, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας που θα επιλέξουν τον Makis, δεν είναι η μεγάλη πλειοψηφία, αλλά είναι αρκετοί, για να του δώσουν την νίκη στον β΄ γύρο των εκλογών, αν και εφόσον τεθεί αντιμέτωπος με έναν εκ των τριών υποψηφίων της «τριπλής συμμαχίας», χωρίς την στήριξη των άλλων δύο.

-Κοντολογίς, η Νέα Δημοκρατία θα πάει «διασπασμένη» στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Καβάλας, αλλά το ερώτημα είναι, ποιο «στρατόπεδο» θα καταφέρει να προσελκύσει το μεγαλύτερο κομμάτι των ψηφοφόρων της. Ο Θίοντορ θα πάρει ένα πολύ μικρό μερίδιο ψήφων, αν τελικά πάρει, από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο στον α΄ γύρο, διότι απέναντι θα έχει τέσσερις, τουλάχιστον, συνδυασμούς που θα αντλήσουν ψήφους από την ίδια εκλογική δεξαμενή. Δεν θα έχει μόνο την Δήμητρα Τσανάκα το 2019. Κι αν περάσει στον β΄ γύρο, είτε με αντίπαλο τον Makis, είτε με έναν εκ των υποψηφίων της «τριπλής συμμαχίας», δεν εγγυώμαι, καρντάσια, πως θα επαναλάβει την έκπληξη του 2019.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ