twenty seven european union flags 3d render
  • Είπε το καρντάσι ο γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Πάνος Ρήγας, ότι είναι κατάλληλη περίοδος για να δοθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων. Κι αυτό, γιατί η πολιτική ηγεσία του κρατιδίου δείχνει μεγαλύτερη διαλλακτικότητα και διάθεση να διαπραγματευτεί.
  • Επί είκοσι και πλέον χρόνια, που το ζήτημα είναι «παγωμένο», τι κέρδισαν οι Σκοπιανοί και τι έχασε η Ελλάδα; «Αρκετές χώρες αναγνώρισαν τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας», είπε ένα καρντάσι. Αφού τους αναγνώρισαν, λοιπόν, γιατί θέλουν να διαπραγματευτούν με την Ελλάδα; Γιατί ξαφνικά έγιναν διαλλακτικοί και επιθυμούν το διάλογο;
  • Γιατί, πολύ απλά, όσο δεν λύνεται το ζήτημα με τη συναίνεση (και) της Ελλάδας, είναι εις βάρος του κρατιδίου, το οποίο «συμπιέζεται» από εξωτερικές και εσωτερικές απειλές για την υπόστασή του.
  • Ο μεγάλος καημός των Σκοπιανών, καρντάσια, είναι να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να βρίσκονται υπό την προστασία των μεγάλων αυτών πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών συμμαχιών. Ενώ σήμερα, είναι «ξέφραγο αμπέλι», χωρίς όνομα και εθνική ταυτότητα.
  • Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα που διανύει (αισίως) το ένατο έτος της επιτροπείας, όπως είπε το καρντάσι ο Πάνος Ρήγας, είναι η μόνη βαλκανική χώρα που αποτελεί εγγύηση σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.
  • Κι αντί να επιβάλλει τους δικούς της όρους, σέρνεται σε μία διαπραγμάτευση, ντεμέκ ειλικρινή, για να υπογράψει την παραχώρηση της ονομασίας που θέλουν, όχι οι Σκοπιανοί, αλλά εκείνοι που την έσυραν στη διαδικασία αυτή.
  • Γιατί, οι Σκοπιανοί είναι διατεθειμένοι να ονομάζονται όπως τους «βαφτίσουν» οι μεγάλοι προστάτες τους. Ο Τίτο τους βάφτισε «Μακεδόνες». Κι αν βρισκόταν σήμερα ένας άλλος Τίτο, να τους ονομάσει Βαυαρούς, δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα. Μπορούν να αλλάξουν Σύνταγμα, σύμβολα, σχολικά εγχειρίδια κ.λπ. σε χρόνο dt! Θα το έκανε αυτό μία χώρα με πραγματική εθνική συνείδηση, όπως η Ελλάδα; Δεν νομίζω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ