• Έχω την αίσθηση, καρντάσια, ότι ο μόνος που ενδιαφέρεται ειλικρινά για τη συνέχεια του συνδυασμού «Καβάλα-Φίλιπποι, Ανοιχτή Πόλη», είναι ο Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος εξεδήλωσε το ενδιαφέρον να συμμετέχει στη διαδικασία για την εκλογή νέου επικεφαλής, μετά την αποχώρηση, αλλά όχι αποστράτευση, του Λουντοβίκ.
  • Οι άλλοι, τα πρωτοκλασάτα και μη στελέχη, τηρούν στάση αναμονής, γιατί γίνονται ζυμώσεις με τον συνδυασμό του Makis, ενώ είναι ρευστή, ακόμα, η κατάσταση με τις αλλαγές που θα γίνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση.
  • Θα μου επιτρέψετε να τολμήσω μία πρόχειρη ανάλυση του σκηνικού. Θεωρώ ότι ο Makis θα προσπαθήσει να εμπλουτίσει τον συνδυασμό του ώστε να γίνει πολυσυλλεκτικός σε ψήφους και όχι ανεξάρτητος, όπως αρέσκεται να λέει. Θα «ψαρέψει», λοιπόν, υποψηφίους κυρίως από το λεγόμενο χώρο της κεντροαριστεράς, αλλά και πρόσωπα που ανήκουν ιδεολογικά στο χώρο της λεγόμενης κεντροδεξιάς παράταξης.
  • Σε καμία περίπτωση, δεν θα δεχτεί να συμμετέχει στη διαδικασία εκλογής επικεφαλής στον συνδυασμό που ήταν αρχηγός ο Λουντοβίκ. Διότι δεν είναι σίγουρο ότι θα εκλεγεί.
  • Επίσης, διαισθάνομαι πως αρκετά στελέχη του συνδυασμού «Καβάλα-Φίλιπποι, Ανοιχτή Πόλη», δεν νιώθουν σίγουρα ότι μπορεί να κερδίσουν τις εκλογές, ανεξαρτήτως του νέου επικεφαλής. Γι’ αυτό και «ψάχνονται», ή θα «ψαχτούν», για άλλη συνεργασία, εφόσον επιθυμούν να είναι πάλι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.
  • Επομένως, θεωρώ ότι ο συνδυασμός «Καβάλα-Φίλιπποι, Ανοιχτή Πόλη» θα έχει «διαρροές» και θα βγει αποδυναμωμένος από την εσωτερική διαδικασία. Αυτό θα έχει αντίκτυπο και στο εκλογικό αποτέλεσμα.
  • Όπως και στην κεντρική πολιτική σκηνή, κάποια στελέχη του παλιού ΠΑ.ΣΟ.Κ. μεταπήδησαν στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., γιατί «μυρίστηκαν» ότι έρχεται η εξουσία και επαληθεύτηκαν. Κάτι ανάλογο θα γίνει και στο Δήμο Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ