Ο Θωμάς Κοροβίνης έγραψε το κείμενο (μονόλογο), ο Θοδωρής Γκόνης επιμελήθηκε τη σκηνοθεσία στην παράσταση με τίτλο: «Το Αγγελόκρουσμα-Η τελευταία νύχτα του κυρ Αλεξάνδρου», που θα παρουσιαστεί το βράδυ της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου 2017 στο δημοτικό θέατρο Καβάλας, «Αντιγόνη Βαλάκου». Πρόκειται για ένα συνδυασμό θεατρικού αναλογίου και συναυλίας, ανέφερε ο Θ. Κοροβίνης στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 στο Δημαρχείο, παρουσία της δημάρχου, Δήμητρας Τσανάκα, του προέδρου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), Πέτρου Πετρόπουλου και του καλλιτεχνικού διευθυντή, Θοδωρή Γκόνη. «Είναι πολύ δύσκολο να γράψει κάποιος κάτι που αφορά τον Παπαδιαμάντη», σημείωσε ο Θ. Κοροβίνης, ο οποίος επιχείρησε στο συγκεκριμένο κείμενο, να αποτυπώσει τον ψυχισμό του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στις τελευταίες ημέρες της ζωής του, την παραμονή της γιορτής των Θεοφανίων (Φώτων). «Είναι ένα κείμενο που έχει πυκνή συγκίνηση και λογοτεχνική δύναμη», είπε ακόμα, για να συμπληρώσει ο Θ. Γκόνης, ότι ο λόγος του Αλ. Παπαδιαμάντη είναι μεγάλη παρηγοριά στην εποχή μας.

Η ανάγνωση του κειμένου επί σκηνής, από τον συγγραφέα και τους ηθοποιούς: Δημήτρη Κοντό, Παύλο Σταυρόπουλο, γίνεται με τη συνοδεία εμβόλιμων μουσικών διαλειμμάτων, από τους εξαίρετους μουσικούς: Λάζαρο Χαριτίδη (μπουζούκι), Σταύρο Κρομμύδα (κιθάρα), Δημήτρη Τσιολχά (ακορντεόν) και την επίσης εξαιρετική τραγουδίστρια, Μαρία Φωτίου.

Η παράσταση θα αρχίσει στις 9μ.μ. και τα εισιτήρια τιμώνται: 8 ευρώ (κανονικό) και 5 ευρώ (για φοιτητές, μαθητές, ανέργους). Επ’ ευκαιρία, ο Π. Πετρόπουλος έκανε τον απολογισμό του «θεατρικού 2017», λέγοντας ότι για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας ήταν εξαιρετικό. Ευχαρίστησε τη δήμαρχο, για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που του παρέχει, τον καλλιτεχνικό διευθυντή, για τη συνεργασία, το προσωπικό, για την πολύτιμη προσφορά του και τους καλλιτέχνες, με τους οποίους ανέπτυξε μία σχέση φιλίας και αμοιβαίου σεβασμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ