Ένα ακόμα «πέρασμα» από την ανατολική Μακεδονία, πραγματοποίησε την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε το νησί της Θάσου, που ετοιμάζεται για την τουριστική περίοδο και στην συνέχεια την πόλη της Δράμας. Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις και την στήριξη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικά στα νησιά και ζήτησε από τους Θάσιους και τις Θάσιες, να  εμπιστευτούν πάλι, στις 25 Ιουνίου 2023, την Νέα Δημοκρατία, για να συνεχίσει το έργο της. Μίλησε για μία εξωτερική πολιτική, που μπορεί να τείνει «χείρα φιλίας» προς την Τουρκία, αλλά και δεν υποχωρεί, ούτε εκατοστό, από την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. «Μόνο μία ισχυρή Ελλάδα, με ισχυρή οικονομία και με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, μπορεί να διαπραγματευτεί αξιόπιστα με την Τουρκία την μία βασική γεωπολιτική μας διαφορά, την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, δηλαδή της Α.Ο.Ζ. (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης) και της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο», είπε και πρόσθεσε ότι, για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τα διλήμματα είναι καθαρά και δεν πρόκειται να πείσει κανέναν η «οβιδιακή μεταμόρφωση» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «Και σε αυτή την κάλπη συγκρούονται δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες για το πώς αντιλαμβανόμαστε την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Για μας, την Νέα Δημοκρατία, για την μεγάλη λαϊκή προοδευτική παράταξη, το κύριο μέλημα είναι πώς θα μεγαλώσει η πίτα. Εμείς ξέρουμε πολύ καλά, ότι μειώνοντας τους φόρους έρχονται επενδύσεις και δημιουργούνται νέες δουλειές. Το αποδείξαμε, θα εξακολουθούμε να το κάνουμε. Οι αντίπαλοί μας εισηγούνται μία άλλη συνταγή, την οποία την δοκιμάσαμε και αυτή, αυξημένοι φόροι, κυρίως για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, για την μεσαία τάξη. Είδαμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής. Δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε σε αυτό το παρελθόν. Εμείς είμαστε το μόνο κόμμα, το οποίο μπορεί να εγγυηθεί ότι η οικονομία μας μπορεί να παραμείνει σε μία σταθερή τροχιά ανάπτυξης, ότι οι φόροι θα εξακολουθούν να μειώνονται, αλλά και ότι το πλεόνασμα της ευημερίας θα μοιράζεται, τελικά, δίκαια σε όλες και σε όλους», επεσήμανε. Ζήτησε να μην πάει καμία ψήφος χαμένη από αυτούς που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις 21 Μαΐου και να προσπαθήσουν να πείσουν κι άλλους να την ψηφίσουν.

Για τον Νομό της Καβάλας ανέφερε πως, ο στόχος είναι το απόλυτο στις έδρες, δηλαδή να βγάλει η Νέα Δημοκρατία και τέταρτο βουλευτή. Δεσμεύτηκε πως η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, θα είναι προσωπικό του στοίχημα και πρώτη προτεραιότητα. Στην αρχή της ομιλίας του, αναφέρθηκε στο νησί της Θάσου λέγοντας ότι: «Δεν μπορούσα να ολοκληρώσω την δεύτερη προεκλογική περιοδεία μου, μέσα σε δύο μήνες, χωρίς να κάνω έναν σταθμό στην αγαπημένη μου Θάσο». Είμαι εδώ, καταρχάς για να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί στην κάλπη της 21ης Μαΐου, η Θάσος ψήφισε εκκωφαντικά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, με ποσοστά πρωτόγνωρα για το νησί σας. Και πιστεύω πώς αυτά μπορούν να ερμηνευτούν, γιατί αυτά τα τέσσερα χρόνια αν κάτι αποδείξαμε ως κυβέρνηση, είναι ότι στεκόμαστε κοντά στα προβλήματα των πολιτών και στηρίζουμε την τοπική αυτοδιοίκηση, ανεξαρτήτως χρώματος, για να βελτιώσει την δικιά σας καθημερινότητα. Τα κονδύλια που εκταμιεύτηκαν, όχι μόνο για τη Θάσο, αλλά συνολικά για την τοπική αυτοδιοίκηση, αυτή την τετραετία, δεν έχουν προηγούμενο. Εσείς εδώ στην Θάσο βλέπετε αυτά τα αποτελέσματα της επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής μας. Ο τουρισμός πηγαίνει από ρεκόρ σε ρεκόρ, το προϊόν της Θάσου αναβαθμίζεται, καινούργιες επενδύσεις γίνονται, ανεβαίνουν οι μισθοί για τους εργαζόμενους, όταν οι επενδύσεις που γίνονται είναι πιο ποιοτικές και όταν αυξάνεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, έτσι έρχεται η ανάπτυξη για όλους. Αποδείξαμε ότι αυτό μπορούμε να το κάνουμε πράξη αυτά τα τέσσερα χρόνια και σας ζητώ να μας δώσετε την δύναμη να συνεχίσουμε σταθερά τολμηρά σε αυτή την πορεία».

Τον Κ. Μητσοτάκη καλωσόρισε ο δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, ο οποίος σημείωσε ότι τα τέσσερα έτη που πέρασαν, δόθηκαν στη Θάσο περισσότερα από 45 εκατομμύρια ευρώ, τόσα χρήματα δεν είχαν δοθεί ποτέ. Νωρίτερα, ο Κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του νέου ιχθυοπωλείου του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κεραμωτής. Μετά από την Θάσο, συνέχισε την περιοδεία στην Δράμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ