Ο Καλλιοντζής αθωώθηκε, αλλά η ζημιά στο θέμα του Ενυδρείου έγινε, από το μένος της διοίκησης Αρχ. Γρανά

0

Η διοίκηση του πρώτου Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαου Γρανά, όταν ανέλαβε ως διάδοχος του τότε Νομάρχη Θόδωρου Καλλιοντζή, είχε αποφασίσει ότι για την κατασκευή του Ενυδρείου της Νέας Ηρακλείτσας, η ανάθεση εξειδικευμένης μελέτης είχε ανεβάσει σημαντικά το οικονομικό κόστος της σε σχέση με το κόστος μη εξειδικευμένης μελέτης. Έτσι, έστειλε την υπόθεση στα δικαστήρια και βέβαια, πάγωσε το ζήτημα της κατασκευής του Ενυδρείου. Πριν από λίγες μέρες, ο Θόδωρος Καλλιοντζής απαλλάχθηκε από το δικαστήριο, το οποίο δέχθηκε, ότι αν δεν υπήρχε εξειδικευμένη μελέτη, το έργο δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί και ως εξειδικευμένη, ήταν λογικό να είναι πολύ ακριβότερη.

Στο μεσοδιάστημα και επειδή δεν κατασκευάστηκε το Ενυδρείο, το οικόπεδο πέρασε στο ΤΑΥΠΕΔ και τώρα, δεν μπορεί να παραχωρηθεί για να γίνει αυτό το έργο. Μπορεί όμως, να αγοραστεί από την Περιφέρεια και στη συνέχεια, αφού επικαιροποιήσει την εξειδικευμένη μελέτη να ζητήσει χρηματοδότηση για να κατασκευαστεί το έργο. Οι αναγνώστες μας, καταλαβαίνουν πόσο μεγάλη ζημιά έγινε στον τόπο μας, λόγω της υστερίας που είχε πιάσει τότε την Αντιπεριφέρεια Γρανά, εναντίον της προηγούμενης απ’ αυτήν διοίκησης της Νομαρχίας Καλλιοντζή, της οποίας όλα τα έργα τα θεωρούσε μεμπτά.

Κατάφερε, ωστόσο, να στερήσει από την περιοχή μας, ένα τόσο σημαντικό έργο, το οποίο θα αποτελούσε μια σπουδαία πηγή ανάπτυξης. Η συγκυρία να ενταχθεί στο ΤΑΥΠΕΔ το οικόπεδο αυτό, προσθέτει περεταίρω δυσκολίες, δεδομένου ότι τώρα θα πρέπει η Περιφέρεια να το αγοράσει από το ΤΑΥΠΕΔ, ανεβάζοντας πολύ περισσότερο το κόστος του έργου, σε βάρος των πιστώσεων της Περιφέρειας. Γι αυτό, πολύ συχνά ζητούμε, κυρίως από τους αυτοδιοικητικούς του τόπου μας, να είναι πιο προσεκτικοί και να αντιδρούν πολιτικά, εκτιμώντας πάντα το πραγματικό συμφέρον του τόπου που καλούνται να υπηρετήσουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ